Близнашки за политическите чистки: Не е имало такова явление. Не, не и не

ОFFNews Последна промяна на 11 ноември 2014 в 08:26 1556 8

Георги Близнашки

С уволненията на областни управители бившият служебен премиер Георги Близнашки опитал да възстанови равновесието според резултатите от проведените избори за евродепутати.

В интервю за Нова телевизия той обясни, че е възстановил хора, които са били несправедливо уволнени в кабинета „Орешарски“. На въпрос имало ли е политическа чистка при служебното правителство Близнашки отговори:

„Не е имало такова явление, не, не и не. Ако бях уволнил всички областни управители, щеше да се забрави. Аз се опитах да възстановя едно равновесие с оглед на резултатите от изборите."

Той каза, че първоначално сменил хора, срещу които по места имало протести. След като се отказало, че има областни управители, които са в партийните листи за предстоящите избори били отстранени още 7 души.

Така се стигна до числото 17, но не мисля, че това е някаква особена драма. 218 души сме уволнили от една администрация, която е 40 хил. души. от горе до долу. Това е било периферно занимание за правителството, лично аз съм се занимавал само с уволненията на областните управители, защото трябва да се върши работа и да се облегнеш на хора, на които да разчиташ“, обясни бившият служебен премиер.

По отношение на назначението на Ваньо Танов в митниците, което беше основание за критики, че Близнашки подготвя назначенията на ГЕРБ: „Нека съдим за хората по делата им, а не по това, което се говори за тях.“

Кандидатурата на Метин Казак за посланик в Катар било предложения на външния министър Даниел Митов. Близнашки обясни че познава и двамата братя Казак. „Това са едни добри българи, които работят в полза на националните интереси“, каза експремиерът и обясни, че това, че Ахмед Доган им е дал възможност за развитие, не означава, че те нямат лични качества. За Метин Казак той обясни:. „Това е човек с натрупан опит, култура, имам отлични впечатления от неговата работа.“

По отношение на очакваното орязване на разходите от новото правителство и прекрояването на бюджета за 2014 година той каза, че няма възражения. Той определи като „опорна точка“ твърдението на Мая Манолова, че правителството е похарчило над 1 млрд. лв. и припомни, че само за наводненията е трябвало да бъдат похарчени 70 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.11 2014 в 16:00

Аз се опитах да възстановя едно равновесие с оглед на резултатите от изборите.
------------
Това не се ли нарича политическа чистка?

11.11 2014 в 14:26

Кабинетът Орешачрски правеше чистки до последния момент. Помните ли здравната министърка как уволни управители на болници на излизане от външната врата на министерството.

11.11 2014 в 13:18

Гоуемо говно е Лизашки.

11.11 2014 в 12:33

Долна гербаджийска подлога!

11.11 2014 в 10:53

Защо никой не казва къде потънаха милиардите, които БСП и ДПС изтеглиха и ни заробиха, а ни занимават с глупости?

11.11 2014 в 09:23

"Аз се опитах да възстановя едно равновесие с оглед на резултатите от изборите."

А твоя работа ли беше? Съзнавате ли колко абсурдно звучи? Има ли закон, според който областните управители трябва да са в такова съотношение, каквото съотношеине показва резултатът от европейските избори? С такова идиотско оправдание става пределно ясно, че причините са били други.

11.11 2014 в 09:20

До "от село"

Абе ти наистина си дошъл от село.

11.11 2014 в 09:05

Тоя комплексиран селяндур!!!!! Пази боже такъв да прогледне и майко си и сестра си ще оправи за да се покаже! Господи, прибери си версиите!!!!