Quantcast

Борисов прие властта от Близнашки, пита защо са махнали иконата на Христос в МС (снимки и видео)

ОFFNews Последна промяна на 07 ноември 2014 в 13:48 7375 8

Борисов прие властта от Близнашки

Церемонията по предаването на властта на новото правителство започна в 13:35 ч в Гранитната зала на Министерския съвет с изпълнение на националния химн и химна на Европа.

Тържественият акт се забави в час и половина заради продължилите по-дълго от предвиденото дебати в пленарната зала преди гласуването на кабинета.

"Вие сте пълноценното правителство на Република България", поздрави Близнашки новите министри.

Той каза, че правителството му е изпълнило основната си мисия – да подготви и произведе „относително свободни и честни избори“ и подчерта, че резултатите от вота не са оспорени и са възприети от всички партии. „Бих искал да ви пожелая много сили, енергия и ентусиазъм, за да се справите с тежките задачи, с които ще трябва да се захванете буквално от днешния ден. Действително, натрупаха се много проблеми. Духом оставаме с вас. Можете да разчитате на изцяло на нашата гражданска и политически подкрепа“, допълни той.

На финала на изказването си Близнашки цитира „римска ритуална фраза“: „Ние направихме каквото можахме, нека тези след нас направят повече“.

В отговор Борисов каза, че е щял да бъде щастлив, ако "сега сме преди две години". 

„Сега щях да съм много по-щастлив, ако преди година и половина, когато спечелихме пак парламентарните избори е бюджетният дефицит беше далеч под 2%, всички фондове работеха, сега да си говорим какво ще направим повече и по-добре. И всъщност сега трябва да спреме падането“, отговори Борисов.

Той каза, че в парламента има омраза и непоносимост между от политическите партии. „Някои забравиха, че и миналия път бяхме победители на изборите и нямаха никакво основание да правят правителство без нас – първата политическа сила. От тогава, когато ГЕРБ подаде оставка като управляваща партия печелиме три поредни избора и това е най-добрата оценка на народа кой, защо и как трябва да управлява.

Борисов припомни работата си в първия мандат: „На тази трибуна нямаше лидер на де е дошъл. За две години... даже гледам горе иконата са ми махнали, голямата на Исус Христос, нея са махнали. Ще я върна сега, защото само с Божия помощ в тази ситуация можеме да се оправиме.

Той обясни, че правителството като колектив "трябва да се измъкнеме от свободното падане на България". 

Както и при връчването на мандата при президента Борисов отново все отношение по темата за етническата търпимост и напрежение и отношенията на ГЕРБ с ДПС. „Ако стане проблем с етническата им толератност и тази конфронтация и омраза стигне до етническо напрежение, в това отношение ще съм абсолютен гарант. ДПС извън властта – да, ДПС с всичките им назначения, които са направили безпринципно, след като се направи ревизия – да. Оттам нататък ние ще се занимаваме с това, което имаме да правиме като правителство.“

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2014 в 06:36

Както Борисов каза, вие сте много лош материал. Освен това сте малък но много прост народ. Винаги си заслужавате още един Орешарски примерно. Отдавна ми е писнало от тази държава.

07.11 2014 в 21:29

Брей, много набожен. Ама на, българин съм и казват медиите, даваме му шанс (p0reden). Но нека. Да видим, какво ще направят, нали ни убеждават, че този път по делата ще съдим. Да видими, но дали сме само зрители? Цяла нация? Винаги някой ни е виновен, ако не вуте то съдията е пее*расс.

Уж'ким тук сме *информираните хора с умения за прецеждане на потока. Реакцията към "troll" е неговата цел. Такива коментари са просто сюрприз на информационната чалга.

Keep calm &
#ignore

07.11 2014 в 17:18

Я гледай!
Ш-ш-шшшшш 5-ти, плагиат необразован, гейбеЛаз недоклатен, кафява запетая на стената в малкото Ен-Де-Ка, СУЛьС-О-ООООООООО!
Казва се ДьОНМЕ (dönme) пе пишлегар. Турците така са наричали вероостъпниците приели усляма и отрязали пишката.
Кои от 38-те партии подкрепили куомниста БМБ не предадоха "своята вяра" и избирателите си в името на КОКАЛА?
КОИ бе мискинино?! От 1 направиха 3 министерства, за да може за всеки да има министерско кресло! Да може този глупак да назначи после младата си кълка я за ПР, я за секратар, я за нещо си друго в министерството!

А БМБ да си слага иконата, и ДА СИ ПИЕ хапчетата за кръвно. Колегите в Лозенец не са магьосници.

07.11 2014 в 16:58

Таа гнидъ га лапа кифтацити у Семьоново... ДРУГ МУ БЕШЕ ГОСПОДА!
Ше ви иба сички близачи лайняни ше ви иба!

07.11 2014 в 14:41

тролчета, болят ли ви зъбките? :D Следващи избори - в края на 2018-та. Шефовете ви ако не фалират, може и да участват на олимпийски принцип :D

07.11 2014 в 14:40

Той тази икона си я пази още от школата в Симеоново.Там е
била на шкафчето Му.

07.11 2014 в 14:21

Боко и Цвъко = Първанката и Петков = Кунева и царедворците = Костов и сие = "Патриот е душа дава... = Касим Дал и Ердоган = Чехлю и Капитала = мангалски гласове. Ха сега да видим кой за кого е гласувал и има ли място за Христос.

07.11 2014 в 13:59

ХА- ХА -ХАХХХХХХ!

Бил се променил, а?

ХА- ХА -ХАХХХХХХ!

"...че даже и иконата са ми махнали... оная хубавата голяма икона, на христос...
...от тука нататъка всеки да си носи отговорноста! не съм само аз..."


НАЛИ СИ ПРЕМИЕР БЕ МУХЛьО-О-ОООО!?