Близнашки поиска правителство на всяка цена

OFFNews 01 ноември 2014 в 17:04 4257 5

Правителство трябва да има на всяка цена, заяви премиерът Георги Близнашки пред журналисти в Котел.

Силно се надявам, че в следващите няколко дни, особено след като бъде връчен проучвателен мандат, разговорите ще придобият по-спокоен тон и ще се стигне до съставяне на правителство, каза министър-председателят.

Близнашки прогнозира тежки първи месеци за следващия кабинет, който трябва да предприеме неотложни и "не особено популярни мерки". След това обаче нещата ще тръгнат във възходяща линия и благодарение на финансовия ресурс, предвиден за страната ни по Споразумението за партньорство на ЕК с България до 2020 година, прогнозира той.

Големият въпрос е да настъпи спокойствие и да бъдат създадени нормални условия, за да могат тези средства да бъдат усвоявани без злоупотреби, коментира премиерът.

Едно правителство, създадено в трудни условия и при един фрагментаризиран парламент, би имало добро бъдеще, особено ако се работи открито и прозрачно и ако предварително се заявяват приоритетите и се търси съгласие по тях в Народното събрание, коментира още проф. Близнашки.

Министър-председателят отново призова Народното събрание да разгледа по най-бързия начин внесения от служебното правителство проект на актуализиран бюджет за 2014 година.

Премиерът е в Котел по повод Деня на будителите, който е и празник на града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови