МВР открили Петко Сертов в Атина, но се посвенили да му се обадят

Юлиан Христов 23 декември 2014 в 13:34 8538 14

Петко Сертов

МВР открило преди дни къде се намира Петко Сертов, но никой не осъщесвил контакт с него. 

Това стана ясно днес на извънреден брифинг на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Полицията установила, че на 20 декември Сертов е отседнал в хотел "Нана", район Лариса в Атина. Хотелът е в близост до жп гарата. С тази информация МВР разполагало непосредствено след като Сертов се регистрирал в хотела.

На 21 декември Сертов спокойно обикалял района на хотела и на 22 декември в 8.00 часа сутринта го напуснал в неизвестна посока. Той е бил сам в хотела, вечерял е в таверната на хотела сам.

Към момента автомобилът, с който той напуснал България, не е открит в района на хотела.

"Как да осъществим контакт с него? Ние няма за какво да заловим г-н Петко Сертов", каза Лазаров. 

Главсекът на МВР призова бившият шеф на ДАНС да се свърже с властите, за да бъде спряно издирването му, защото очевидно той не се укрива. 

"Не е извършил престъпление, не е извършил нарушение, нито има данни, които да говорят за осъществено насилие спрямо него. Ако следи процесите в страната, да направи жест към нашите колеги. Като наш колега, като човек от нашите редици, при първа възможност, да използва случая и да си покаже личната карта, в което е да районно полицейско управление на територията на Европейския съюз. Това ще ни даде възможност ние да прекратим всички процедури и да се ровим в личния му живот и да провеждаме оперативно-издирвателни мероприятия", каза Светлозар Лазаров.

Докато Петко Сертов не се обади в някое районно управление и не си покаже личната карта, МВР не може да спре процедурата по издирването му. 

"Това означава, че ние ще ангажираме няколко служби в България, ресурса на гръцките колеги и реално да се ровим в личния живот и установяване на местонахождението му без той да е извършил нещо нередно", обясни Лазаров. Той обясни, че процедурата при тези условия ще бъде спряна и няма да има никакви пречки за предвижването му.

"Дали се крие или да допуснем, че не е разбрал, че го търсим - не мога да гадая", каза още главният секретар. Той обясни, че записите от камерите на границата преди Сертов да напсуне България, няма да бъдат показани. "Поради една проста причина - ние имаме достоверни данни, потвърдени от нашите партньори, къде и какво е правил г-н Сертов в Атина", каза още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!