Quantcast

Сертов вероятно е изчезнал заради лични проблеми

OFFNews Последна промяна на 30 декември 2014 в 08:27 8637 4

Петко Сертов

Изчезналият бивш шеф на ДАНС Петко Сертов умишлено дава ясни сигнали, че е жив и здрав, но не иска да се легитимира в полицейско управление.

Това съобщава днес "24 часа“, като се позовава на гръцките власти.

Преди Коледа главният секретар на МВР Светлозар Лазаров изнесе информация, че Сертов се е регистрирал в гръцки хотел на 20 декември и го призова да отиде в някое полицейско управление в Гърция, за да се прекрати процедурата по издирването му.

До днес обаче Петко Сертов не е обадил официално на гръцките власти.

Според полицейските власти в Гърция Сертов е наясно, че го издирват и не се крие от тях.

Те се мотивират с факта, че бившият директор на ДАНС официално се е регистрирал в хотел “Нана” в атинския кв. “Лариса”.

Все повече се налагала тезата, че изчезването на Сертов е свързано с лични причини.

Гръцките власти няма да арестуват Сертов, когато го намерят. Причината за това е, че макар и да се издирва от Интерпол, той се търси не с червена бюлетина като извършител на престъпление, а с жълта, която се използва за безследно изчезнали лица.

Ако бъде намерен Петко Сертов ще бъде отведен в някое районно управление, а след установяване на самоличността му ще бъде пуснат. След това гръцките власти ще трябва уведомят българските, за да бъде преустановено издирването.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.12 2014 в 18:48

Тоя дъртак разиграва цялата държава. Колко от вас ви боли под кръста, че тоя хванал шумака???

30.12 2014 в 18:02

Всички медий пишат едно и също.Не се ли замисля някой,че всичко е една хитро замислена инсценировка.И семейството му знае какво става с него и той от чужбина си играе на това на което е научен и работил.Те си знаят причините и въртят българите с преследвани и преследвачи.Жалко,че обръщаме внимание на това,което не трябва да ни вълнува,а за глада и мизерията в България не пишат!

30.12 2014 в 10:35

Ако се случи подобно нещо с обикновен български гражданин, който с данъците издържа мързеливите чиновници, дали ще си дадат толкова зор да го търсят.

30.12 2014 в 08:51

Няма по-противоречиво обяснение за изчезването на този убавец. Лични проблеми --дрън, дрън. Когато човек има лични проблеми се ходи на адвокат, счетоводител, лекар, психолог, в краен случай човек си тегли куршума и т'ва е. Тук проблемите не са от банално лично естество... И тук се опитват да заровят, нещо, което е от публично значение. (отново)