Бившият министър Владислав Горанов се опитал да напусне страната с издирван автомобил

Като разбрал за проблема, бившият министър в правителството на Борисов направил обратен завой и напуснал ГКПП Калотина. После с друга кола преминал в Сърбия. Проверяват полицаите, които са го пуснали

OFFNews 18 декември 2021 в 12:11 19540 9

Снощи около 18:30 бившият финансов министър Владислав Горанов е влязъл в граничен пункт "Калотина" с автомобил BMW X7 в посока Сърбия, съобщи БНТ. При граничната проверка се оказало, че автомобилът, който Горанов управлява, е обявен за издирване.

Вписването в масивите било извършено от Русия. Граничните служители уведомили Горанов, че има проблем с колата и го помолили да отбие и да изчака за детайлна проверка. Той, обаче, направил обратен завой и се върнал във вътрешността на страната.

Няколко часа по-късно с друга кола и в компанията на собственик на голяма фирма за автобусни превози Горанов отново се върнал, преминал през граничния пункт и напуснал страната към Сърбия. Според документите, издирваният автомобил BMW X7 бил лизингов, а като ползвател бил вписан Горанов.

Полицията в момента издирва колата. От МВР потвърдиха за "По света и у нас", че извършват проверка за засечен автомобил на граничен пункт, който е вписан в информационните масиви като издирван и за неподчинение на полицейско разпореждане.

Не потвърдиха, но и не отрекоха участието на Владислав Горанов в случая. Проверяват се и действията на граничните полицаи, които са пуснали Горанов да излезе от страната при повторното му преминаване през граничния пункт.

Пред Свободна Европа Владислав Горанов обясни, че автомобилът, за който става дума, не е BMW X7,  а джип Toyota. По неговите думи той е купил колата на лизинг от Moto Phoe през 2020 г. И оттогава досега не е имал „подобни случаи“. Горанов казва, че в петък е тръгнал на рожден ден за Сърбия с цялото си семейство.

„На границата ми казаха, че има проблем с колата и ме уведомиха, че трябва да се върна на територията на България“, разказа той пред Свободна Европа.

По думите му никой не е имал претенции за задържане на автомобила. След като граничарите му казали, че джипът Toyota се издирва, те не са го спрели да напусне граничния пункт в посока България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

9

kokoten

18.12 2021 в 13:31

...мошеник...и това бе едно от лицата на герберастите....а колко хора гласуват за тях...не е истина....развален народ сме ние,колкото повече ни скубят,толкова повече се хващаме за палците и отваряме гъзере*те...пробиха ни ушите за нарушението на конституцията(което не е никакво нарушение),а тоя крадец ще мине по малката допирателна...

14469

8

случайно прочетох

18.12 2021 в 13:29

Горанов живее в чуждо жилище, кара жужда кола, а той, той ли е или е с чужда самоличност? :-))))))))))

5827

7

pisnamiotmutri

18.12 2021 в 13:09

Mисирките ще го налазят ли с въпроси? Крадена кола е все пак.

1215

4

Lyubo

18.12 2021 в 12:46

Само ПИК-ливата агенция мълчи като ..... по въпроса.
Чакаме брифинг на боко и деса, как ги репресират !!!

3767

3

Име на профила

18.12 2021 в 12:32

оп-па, оп-па :-)

1215

2

Lyubo

18.12 2021 в 12:32

Започнаха ги !!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!