Бареков похвали кабинета за „Южен поток“ и 7-и блок на „Козлодуй“

Елица Мартинова 16 декември 2013 в 12:19 3806 24

Николай Бареков и Мария Капон, Снимка: Ивайло Анев
Николай Бареков и Мария Капон, Снимка: Ивайло Анев

 

„За четири години предишното управление не направи нито една сериозна стъпка в нито един енергиен проект. То ще се запомни с няколко провала в тази област. Това правителство, което е така критикувано – и то според мен с право - за 6 месеца работа под натиск стартира два мащабни проекта - „Южен поток“ и седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“.

Това заяви днес основателят на Гражданско движение „България без цензура“ Николай Бареков по време на организирана от него кръгла маса за проблемите в областта на енергетиката. Днешният форум е част от инициативата на Бареков „10 разговора за България“. На дискусията присъстваха председателят на Единната народна партия Мария Капон, Димитър Абаджиев - представител на България в проекта "Набуко", инж. Христо Грозданов - катедра "Пътища" в УАСГ, Петя Силвестрова от ПП "Земеделски народен съюз", д-р Петър Славейков - ръководител катедра 'Регионално развитие" в СУ и др.

Според Бареков бившият премиер Бойко Борисов тенденциозно „политиканства на гърба на българската енергетика“, което, според журналиста, е неадекватно на фона на свършеното от предходното правителство в областта.

„На този фон ми направи много неприятно впечатление на един бивш премиер в „Панорама“ (Бойко Борисов – бел. ред.), който, едва ли не, ни обясняваше, че тези проекти няма да станат и само той би могъл да ги реализира“, посочи основателят на Гражданско движение „България без цензура“.

„Един български политик от дясното пространство преди време по повод дебата за АЕЦ „Белене“ каза, че според неговия анализ нови енергийни мощности на България не й трябват, защото след около 20 години потреблението на ток ще е спаднало. Това означава, че ние ще бъдем по-бедни, по-болни, по-намалели и по-отдалечени от останалия свят“, анализира Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!