Бареков похвали кабинета за „Южен поток“ и 7-и блок на „Козлодуй“

Елица Мартинова Последна промяна на 16 декември 2013 в 12:19 3331 24

Николай Бареков и Мария Капон, Снимка: Ивайло Анев
Николай Бареков и Мария Капон, Снимка: Ивайло Анев

 

„За четири години предишното управление не направи нито една сериозна стъпка в нито един енергиен проект. То ще се запомни с няколко провала в тази област. Това правителство, което е така критикувано – и то според мен с право - за 6 месеца работа под натиск стартира два мащабни проекта - „Южен поток“ и седми реактор на АЕЦ „Козлодуй“.

Това заяви днес основателят на Гражданско движение „България без цензура“ Николай Бареков по време на организирана от него кръгла маса за проблемите в областта на енергетиката. Днешният форум е част от инициативата на Бареков „10 разговора за България“. На дискусията присъстваха председателят на Единната народна партия Мария Капон, Димитър Абаджиев - представител на България в проекта "Набуко", инж. Христо Грозданов - катедра "Пътища" в УАСГ, Петя Силвестрова от ПП "Земеделски народен съюз", д-р Петър Славейков - ръководител катедра 'Регионално развитие" в СУ и др.

Според Бареков бившият премиер Бойко Борисов тенденциозно „политиканства на гърба на българската енергетика“, което, според журналиста, е неадекватно на фона на свършеното от предходното правителство в областта.

„На този фон ми направи много неприятно впечатление на един бивш премиер в „Панорама“ (Бойко Борисов – бел. ред.), който, едва ли не, ни обясняваше, че тези проекти няма да станат и само той би могъл да ги реализира“, посочи основателят на Гражданско движение „България без цензура“.

„Един български политик от дясното пространство преди време по повод дебата за АЕЦ „Белене“ каза, че според неговия анализ нови енергийни мощности на България не й трябват, защото след около 20 години потреблението на ток ще е спаднало. Това означава, че ние ще бъдем по-бедни, по-болни, по-намалели и по-отдалечени от останалия свят“, анализира Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.12 2013 в 14:29

Чакайте сега, бюрека нали уж подкрепяше Украйна и про-западните сили там? Даже е дал на своя подчинен "поп" (дето почти всеки ден раздава свещи на протеста пред НС) едно украинско знаме да размахва. А пък "Южен паток" по своя замисъл е анти-украински проект -- самият Путьо не крие, че целта му е да заобикаля Украйна.
Е как можеш едновременно да подкрепяш Украйна и "Южен паток"? Т.е. можеш, ама трябва да си шизофреник. Или да смяташ хората за пълни глупаци, които ще ти се връзват на всички манипулации...

16.12 2013 в 13:58

A чии други, я докладвай, изглеждаш ми обучена до крайност?!

16.12 2013 в 13:57

За капонката ли става дума, че е виден специалист по енергетика? Щото при другаря цар беше специалист по всичко и най-паче по празното и безкрайно дрънкане. Умира от яд, че се измами с оня шашкънин, та не можа да се намести завинаги у политиката. Сега не на дудука, ами и на янето сигурно ще се навие, само да е на власт.

16.12 2013 в 13:50

Що ти енергетик ли си, улевистия?! Или си типично в БГ стил, дупки пробиваме всякакви?!

16.12 2013 в 13:48

Като ти повече разбираш, направи ти кръгла маса и покажи, че знаеш повече.

16.12 2013 в 13:36

Е как къде ! В задния си двор.
Изграждаме хранилище за милярд , слагаме по един на смяна пенсиониран военен на минимална заплата да пази и се получава ето тази цифра за заплати :
700 000 000 г.*12 мес.*340 (мин. р.з.) *3 (бр. служители за 24 h) = 8 568 000 000 000 лв.
Без пари.
Ако отчетем, че тия тримата ще имат поне 10 началника ....

16.12 2013 в 13:30

Дудук, ти кога взе да разбираш от енергетика?! Нещастник... айде у лево.

16.12 2013 в 13:25

На мен ми харесва, че Бареков не се дърпа от хора-специалисти, които са принадлежали към други политически формации, само заради партийния принцип. При това е дал думата на хора, които разбират от въпросите на ядрената енергетика. И отдавна трябваше да се направи подобен форум, защото референдумът по въпроса претърпя пълен крах с това ще има централа, няма да има...

16.12 2013 в 13:25

Хъм, пияните мъже не винаги вършат желаното...

16.12 2013 в 13:11

Откъде пък съчини тоя сценарий? И хайде да не жалим Борисов, че той през ден щеше да я строи, после пък не. Там никога не стана ясно каква му е позицията по въпроса.