Бареков иска централата на СДС на "Раковски" 134

OFFNews 02 декември 2013 в 15:15 9401 41

Сградата на ул.
Сградата на ул. "Раковски" 134, където от години се помещава синята централа.

 

Николай Бареков поиска централата на СДС на "Раковски" 134.

Той съобщи, че ще провери каква законова възможност има движението му "България без цензура" да се настани в сградата, която от началото на прехода е седалище на сините.

"Аз мисля, че тази сграда на нас ни се полага. Аз съм член на БЗНС „Никола Петков" от 90-та година, на СДС – от 96-та година. Тази сграда няма смисъл да стои там", каза Бареков при откриване на офис на формацията си във Велико Търново.

По закон областните управи предоставят сгради само на парламентарно представени сили. Ако има наличен сграден фонд, централа може да се предостави и на спечелилите над 1% на последните парламентарни избори. 

Бареков покани хората на Реформаторския блок "без Кунева и Трайчо Трайков" да се присъединят към движението му.

"Днес даваме Трайчо Трайков на прокурор, защото фирма „Каолин“ е източена през офшорни сметки, каза още Николай Бареков. 

„Призовавам Реформаторския блок или да се разпадне, или да се включат към нас. Една голяма част от НДСВ вече е при нас, СДС почти цялото ще го приберем, а в партията на Кунева ще остане само Кунева“, коментира новият политик.

В 18. 30 часа днес активисти на "България без цензура ще окупират посолството на Украйна с искане правителството на Украйна незабавно да си даде оставката", съобщиха още от формацията.

 „България без цензура“ обсъжда да изпрати своя делегация там, посочи Бареков и подчерта, че тя ще е в подкрепа на украинския народ и партията „УДАР“ на Кличко, която е политическият двойник в Украйна на „България без цензура“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!