Бареков: Медийните бухалки на Пеевски атакуваха президента, а сега мен

OFFNews 02 август 2014 в 13:04 8067 17

Снимка barekov.com

Бареков обяви, че се е извинил на президента за това, което му е причинил през последната година.

„Разбирам, че моите квалификации за него не са били премерени и са нагнетявали още повече обстановката. Въпреки всичко президентът устоя и в момента е единствената институция. Сигналите срещу него са били използвани от медийните бухалки на фамозния и небезизвестен Делян Пеевски, за да се разчистват сметки с президента. Сега на мен ми се случва същото, което тогава се случи на него“, каза лидерът на ББЦ след срещата му с президента Росен Плевнелиев.

По думите на Бареков в момента е създаден фронт от Протестна мрежа, Яне Янев и Делян Пеевски, които си прехвърлят сигнали, носят ги в прокуратурата, а Пеевски ги разгласява гръмко.

Затова в понеделник лидерът на ББЦ щял да изтегли от прокуратурата сигналите си срещу президента.

„Правосъдието не можа да си свърши работата, а Пеевски използва моите сигнали, за да се саморазправя с президента“, обясни Бареков.

Поискахме от президента да оздрави КТБ. Служебното правителство трябва да използва шанса да отвори банката. КТБ е жива банка и ще може да работи, каза лидерът на „България без цензура“.

Той заяви още, че ще осигури кворум в парламента на извънредното заседание в понеделник "със своите сигурни петима депутати" и ще подкрепи частична актуализация на бюджета в частта му за НЗОК и средствата за общините и строителните фирми.

Очаква се и шести депутат да се присъедини към петимата, подкрепящи ББЦ в парламента, съобщи Бареков.

„Трябва да се знае истинското състояние на КТБ, защото според информации от международния одит, тя не е в толкова лошо състояние, а бе убита по един брутален начин“, поясни той.

„Аз имам интерес да излезе истината за тази банка. Моята фирма има да получава 5 милиона от телевизията и не може да си ги получи заради случилото се с банката. Трябва да се разровят всички кредитни досиета в банката и фирмите, свързани с Пеевски, за да се види Бареков какво има да взима и Пеевски какво има да дава на тази институция“, поиска лидерът на ББЦ.

Друга работеща институция, за която да е гласувал народът, освен президента, няма, каза Бареков.

Той подчерта, че ГЕРБ и ДСП трябва да влязат в понеделник в парламента за актуализацията на бюджета и също да поемат отговорността си. „От нас кворума, от тях – политическата отговорност“, посочи бившият журналист.

Това, което президентът ни разкажа за служебното правителство, ни хареса. То ще бъде на гражданското общество и на експертите, съобщи още Бареков, като уточни, че конкретни имена не са обсъждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!