Бареков: Пеевски води кампания срещу ББЦ. Яне му е говорител

OFFNews 02 август 2014 в 09:16 6869 11

Снимка barekov.com

Във вестниците на фамозния Делян Пеевски тече целенасочена кампания срещу „България без цензура“, обяви в ефира на НТВ Николай Бареков.

Бившият журналист твърди, че в момента неговата партия е обект на нападки едновременно от "Протестна мрежа", Яне Янев и "фамозния Делян Пеевски".

Основният говорител на Пеевски е Яне Янев, категоричен е лидерът на ББЦ. 

Забележете колко интервюта е дал Яне Янев в "Монитор" и "Телеграф" само за последната седмица, заяви бившият журналист.

Тези от "Протестна мрежа" са наредиха в един хор с Пеевски срещу ББЦ, каза Бареков.

Реакцията му е провокирана от сигнала на "Протестна мрежа" до главния прокурор за незаконно финансиране на "България без цензура".

Николай Бареков не може да дари повече от 10 000 лв. на партията си за една година. За да избегне забраната и да финансира политическата си формация със стотици хиляди, той ги дарява на собственото си НПО – Гражданско сдружение „България без цензура“, което е с идеална цел и няма право на политическа дейност. Създаденото сдружение сформира платформа „Евромайки“, която в последствие става женска организация към партията на Бареков - алармираха на 31 юли от "Протестна мрежа".

Това са две отделни неща. Има си гражданска платформа, която си е към гражданското сдружение, съвсем отделна част си е женската организация към партия ББЦ. Какво пречи един човек, един гражданин, който е член на НПО, да членува в политическа партия, заяви днес Даниела Колева – заместник-председател на „Евромайки“.

Няма нито една медия, нито един политик, който да не застана срещу нас през последните седмици. Ние питаме кой финансира "Протестна мрежа" - каза Калина Крумова - председател на „Евромайки“.

Структури на "Евромайки" не напускат - напуснали са само три председателки, твърди Крумова.

Ние имаме над 45 структури в цялата страна и на този фон три председателки, три личности по никакъв начин не могат да разрушат нашата единност, каза Колева.

Финансирането ни е много елементарно – създаването на една структура е едно събрание в клуб на ББЦ или на друго място. Да събереш 50-80-100 жени не струва нищо, да им поговориш не струва нищо, заяви Калина Крумова.

Тя твърди, че формацията ползва офиси на "България без цензура" и нито една председателка не получава и лев заплата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!