Quantcast

Бареков иска да се забранят временно частните съдебни изпълнители

Нели Чолашка Последна промяна на 27 март 2014 в 12:36 8305 19

Румен Йончев и Светлин Танчев, които станаха депутатите на "България без цензура".

Двамата депутати на Николай Бареков - Румен Йончев (отцепник от "Коалиция за България") и Светлин Танчев (отцепник от ГЕРБ) внасят днес в парламента предложение за мораториум върху принудителните вземания.

Те са получили подкрепа и от депутата Страхил Ангелов от БСП.

Идеята им е известно време работата на частните съдебни изпълнители да се изпълнява от администрацията на Министерския съвет, докато се промени Гражданско-процесуалния кодекс (ГПК).

В момеента частните съдебни изпълнители не уведомяват засегнатите лица и те разбират пост фактум, че ще им бъде отнето имущество, обясни Ангел Славчев, зам.-председател на "България без цензура".

По думите му банки масово незаконно запорират пенсии и социални плащания. Хората на Бареков съветват пенсионерите да се изтеглят от банките и да си получават пенсията от пощите, където не може да им бъде отнета.

От "България без цензура" изнесоха и статистика, според която броят на изпълнителните дела за 7 години, откакто има частни съдебни изпълнители, са над 1 млн. за над 17 млрд. лв. и в момента има извадени за публична продан над 42 000 имота.

"Необходима е спешна закрила от страна на държавата, за да се създадат условия за детайлно проучване на проблемите във взаимоотношенията между субектите в изпълнителното производство", пише в мотивите към поискания мораториум.

Който не го подкрепи, за нас влиза в графата "мафия", обяви Славчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.04 2014 в 17:06

Здравейте,
Към вкоментар номер 15 и всички потърпевши от ЧСИ Александър Бизов. Много моля нека се съберем и направим нещо по въпроса да му бъдат отнети правата да практикува тази професия. Моля, който е написал коментара да ми пише на [email protected] Имайте предвид, че и таксите, които си начислява не са реални! Пускайте възражения и изисквайте документи и платежни за тези суми, ако не ви ги дават пускайте възражения! Веднага намаляват сумите!
Поздрави,

27.03 2014 в 20:35

Проблема според мен не в ЧСИ - тата. Проблема е в това, че банките съдят хората по опростена процедура, а адвокатите на тези банки си начисляват хонорари като в съда, така и пи частните съдебни изпълнителли. Така моето задължение от 1500 лева кам банка стана следното: 1 500 лв. за Банката, 350 лева адвокатско възнаграждение за адвоката на тази банка в съда, още 350 лв. за този адвокат за образуване на делото при ЧСИ, законна лихва 150 лева, наказателна лихва 150 лв. и накрая такса за ЧСИ 300лв. А сега къжете какво взема ЧСИ и какво Банката.

27.03 2014 в 17:48

Има ли още някой тъп женски трол да се изхожда по темата?

27.03 2014 в 16:58

От частните съдебни изпълнители страдат най-бедните хора, които не могат да си позволят адвокат, а не са наясно с процедурите. Обикновено ги съдят за неплатени сметки към монополистите или необслужвани кредити.

27.03 2014 в 16:49

Искам само да Ви уведомя за ЧСИ- лицето Александър Бизов,който не спазва никакви закони и в моя случай като конституиран наследник без каквото и да било уведомяване ми запорира след което си прехвърли в неговата с/ка сумата от 6600лв ,а писмото с доброволната покана -чл,417 ГПК, получих пет дни след това

27.03 2014 в 16:42

С тия кредити много лошо стана. Масово всички пищят. Но като няма бизнес, няма пари и всичко отива по дяволите.

27.03 2014 в 16:06

до вера

просто ми е интересно какво е това стечение на генетични случайности което да изкара такъв боклук като тебе?

тия пари дето ги взимат тролчетата знаете ли за какво ще ги похарчат?
за "крокодил" за децата им и малки найловнови пликчета в които да събират окапалите от костите им мускули вследствие на гангрената.

27.03 2014 в 15:25

Оле боже... не помня кога за последно бях чела толкова много глупости в рамките на единствена статия (без лоши чувства към автора, който единствено цитира чужди изказвания).

ЧСИ-тата не са цвете за мирисане, разбира се, а и законът поставя банките в изгодна позиция по отношение на длъжниците, но суспендирането на ЧСИ-тата нищо няма да направи. Само едно няколко хиляди души ще останат без работа. Кредиторите просто ще се насочат към ДСИ, които работят съгласно АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ закони.

Отделен въпрос е това, че са изказани пълни глупости (и под глупости да се чете лъжи). Не е вярно това, че ЧСИ налага незаконен запор върху пенсии и социални плащания. Не е вярно и това, че ЧСИ не уведомява длъжника - именно ЧСИ изпраща покана за доброволно изпълнение преди да предприеме каквито и да е други действия по изпълнителното дело, образувано след проведено производство по 417 от ГПК (производството, по което банките съдят длъжниците си).

Лобито на банките определено е силно. Това е видно в ГПК и е явно за всеки юрист, практикуващ в тази област. Проблемът обаче не са ЧСИ-тата и отстраняването им, временно, постоянно, няма да реши нищо.

27.03 2014 в 15:02

Не ми се мисли, ако стане, това се казва революция. Браво на Бареков

27.03 2014 в 14:57

След толкова много оплаквания и жалби, защо нито една политическа сила до сега не е обърнала внимание по тази тема?