Бъчварова: Реформаторите бавят реформите

Симона Костадинова Последна промяна на 31 юли 2015 в 15:01 2487 6

"Реформаторският блок не присъства на всички обсъждания и това забавя самия процес по приемане на реформите. Това е факт, който всеки може да види с очите си".

Това каза вицепремирът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в Народното събрание.

Тя заяви, че изказването на Радан Кънев било "отворено писмо до техните избиратели" и подчерта, че е много лоша практика сериозни неща да се пишат във Facebook.

"Аз мисля , че това, което Радан Кънев е написал във Facebook, е опит да се героизира позицията на РБ в очите на техните избиратели. Мисля, че написаното е доста по-крайно и с по-висок емоционален градус, отколкото би бил в един пряк дебат ", каза тя.

Вицепремиерът подчерта, че се вижда непрекъснато както с Кънев, така и с премиера Борисов, но досега темите, които се засегнал съпредседателят на РБ в позицията си, никога са били поставени, а е нямало пречка да бъдат обсъдени.

Бъчварова заяви, че реформите не са "собствен деца на техните вносители" и коментира, че управляващата коалиция "има общи реформи и обща политика".

"Щом проект мине през обсъждане в парламента, той влиза в зала. Не става въпрос за толериране или неглижиране и всички от нас гледаме на реформите като собствени деца на техните вносители. Колкото могат по-бързо да се придвижат всички готови и обсъдени реформи, толкова по-добре за всички нас", каза тя.

Бъчварова каза още, че Съвета за развитие най-вероятно ще се събере следващата сряда след ваканцията на парламента. Тя обясни, че съвета се провалял на два пъти, за депутатите били много заети и нямало как ръководствата на парламентарните групи да отидат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.07 2015 в 18:45

Реформаторите бавели "реформите" ислали РЕФОРМИ.

31.07 2015 в 17:32

Тъй, тъй, реформаторите забавят смелите задкулисни ходове на скритата коалиция ГЕРБ-ДПС-АБВ!

31.07 2015 в 15:58

"Цяла България ви мрази бе, деформатори умрели"

Объркал си точките, брато. Тая не е реформаторка, а най-верната кучка на най-верното куче на правешкия каскет от пенсионерския му период.

31.07 2015 в 15:50

Цяла България ви мрази бе, деформатори умрели, изчезвайте никой не ви иска, нагли свине. Провалихте България, изредихте и се вече преди години да я съсипвате - изчезвайте, мразим ви с цялото си сърце - ИЗЧЕЗВАЙТЕ!!!!!!

31.07 2015 в 15:41

Госпожа, няма ли да си подадеш оставката като най-слабия министър (социоложка) в историята на МВР.

31.07 2015 в 15:35

Айде, още един член на ОФ-то надигна глас.

Как вървят нещата в полицията, реформирахте ли се? Там реформатори няма, че да ти пречат.