Бъчварова провери границата, Ненчев научил за внедрени сред мигрантите терористи

OFFNews Последна промяна на 16 април 2016 в 18:10 6607 9

Бъчварова провери границата, Ненчев научил за внедрени сред мигрантите терористи

Снимка МВР

Армията и полицията са в готовност да използват сила, за да спрат мигрантите, преминаващи незаконно българската граница. Това заяви в "Седмицата" на Дарик министърът на отбраната Николай Ненчев. Той обясни, че е получавал информация за внедряване на терористи в потоците от нелегални мигранти, с което са свързани и засилените мерки за сигурност.

371 военни с 51 броя техника пазят сухопътната граница на България днес заедно с Гранична полиция, посочи министър Ненчев. Той увери, че на границата може да бъдат изпратени до 1000 военнослужещи, както и да бъде употребена сила, ако това е необходимо.

Заедно с министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова по-късно днес той инспектира съвместната работа на военни и гранична полиция в района на Ивайловград. Увеличените разходи по опазване на българската граница заради мигрантите, ще са за сметка на републиканския бюджет, стана ясно при инспекцията в Ивайловград.

По границата напрежение няма, военни и гранични полицаи действат в синхрон и това, което правим съвместно е ясно послание към всички, които биха се опитали да минат нелегално през граничните ни зони. Това каза при инспекцията в района на ГПУ-Ивайловград вътрешният министър Румяна Бъчварова. Охраната на държавната граница е национална политика и българските граждани могат да бъдат спокойни, тъй като основният фокус на усилията ни е тяхната сигурност, каза още тя.

В района на Ивайловград в съответствие с предварителния план за охрана на границата вече са и 46 военни от специализираната рота за мисии в чужбина на поделението в Хасково. По думите на министър Бъчварова разходите за това ще са изцяло за сметка на републиканския бюджет. Когато оградата по границата с Турция бъде завършена, целият военен ресурс ще бъде пренасочен към тази с Гърция, а военните и техниката, с която те патрулират, ще остане в региона, докато е необходимо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.04 2016 в 17:38

Добро утро на Ненчев!

17.04 2016 в 10:36

фани се за WiFi и се дръж да не паднеш от смях

16.04 2016 в 23:53

Как се менят времената.. едно време пазеха народа да не бяга с ограда наклонена навътре и стреляне на месо. Сега пък да не влезе някой. Да, ама народа вече се разбяга, страната опустява, та третият стадий ще е да канят на колене да дойдат хора да се заселят из пустящите села...

16.04 2016 в 21:55

Наричаната в полицейските среди „шматка“ - Бъчварова, изключително навременно и в тон с наличието на мозъчни клетки, се е барнала с фланелка с надпис: „NO wi-fi zone here“.
Надписът е точно върху горните и женски полови органи.
Какво показва това? Че циците на Бъчварова са зона свободна от wi-fi, или че лицето на силовата власт у нас изобщо няма връзка с мозъка?

16.04 2016 в 21:50

Какво пише на тениската на тая дърта пача?
Да не би да пише "отново девствена"?

16.04 2016 в 21:14

Това, че по време на СОЦИАЛИЗМА границата е била неприкосновена, няма нищо общо с правото за пътуване в чужбина. Американските граждани пътуват свободно, обаче границата с Мексико се охранява сериозно, включително и от доброволни отряди- ловци на нелегални емигранти. Освен това, по цялата граница има ОГРАДА. Щом може там, значи може и тука. Сороспиите първо мислете, а после пишете, а не обратното. Омерзен съм.

16.04 2016 в 20:57

"Ненчев научил за внедрени сред мигрантите терористи"

Ненчев е дебил.
Всички експерти по сигурност поне от две години повтарят, че сред вълните емигранти има терористи. Трябва да си абсолютно малоумен, за да го научаваш едва сега.

16.04 2016 в 20:47

Да беше пазена и не можеше и пиле да прехвръкне. Даже и не можеше да се доближи човек до нея без открит лист само с такъв се ходеше до пограничните райони. Само че имаше една огромна подробност това беше не за да не влезе някой, а да не би някой от страната да успее да се измъкне от наложения му ваш СОЦИАЛИЗМ. Аз пък съм омерзена дори само от спомена за това време.
Странно тогава защо ли хората масово са се мъчеха всякак си да се измъкнат от “прекрасния” строй дори често с риск за живота си, а той “прекрасния “ строй не им позволяваше.
Сега никого не спира който е омерзен и бленува за социалистическите си спомени винаги може да си събере куфарите и да за мине за Северна Корея или при Путлер. Само, че тези копнеещите за социализма си него го правят защо ли? Жалко!

16.04 2016 в 20:07

По време на СОЦИАЛИЗМА такива проблеми нямаше. Държавната граница се охраняваше така, че даже пиле не можеше да прехвръкне. Обаче сега там е разграден двор - мангустите нахлуват с хиляди, но властта нито иска, нито може да ги спре. Че даже пречи и на гражданите да защитят бащиното си огнище. Брюкселската плесен ни пречи да опазим Родината си от нашествениците. Омерзен съм. ЧЕСТИТА ВИ ДЕМОНОКРАЦИЯ!