Бивши граничари и военни готови да пазят границата

Мигрантите да чакат полиция в бившите застави и изоставени къщи в селата

OFFNews Последна промяна на 15 април 2016 в 08:49 6453 4

Снимка БГНЕС

В бившите бази на граничните застави и в изоставени сгради в селата да се настаняват задържаните мигранти, преди да бъдат преместени към центровете за временно настаняване. 

Това предлага Борислав Борисов – председател на Асоциацията на българските села, по БНР. Трябва да се възстанови строгият контролно-пропускателен режим от кльоновете към пограничните села, подчерта той. По думите му до този момент нелегалните имигранти са преминавали в групи най-много до 70-75 човека. Една по-сериозна вълна с поток от над 100 души дневно вече ще бъде по-сериозно предизвикателство за охраната в региона, коментира той.

Хората са готови да охраняват границата си и да помагат на органите на МВР, заяви Георги Еленков от общинския съвет в Свиленград. Мъже от града, работили преди това в Гранични войски или в армията, са си направили сдружение, което наброява повече от 100 души. По думите му те могат ефективно да бъдат използвани в охраната на границата като доброволни отряди. Еленков каза, че подобно сдружение има и на национално ниво, където членуват над 6 хиляди души. Той приветства забраната да не се пребивава до 300 метра от линията на границата под какъвто и да е предлог, заложена в мерките на МВР. 

Местните жители са свикнали да бъдат проверявани, а по този начин може да се ограничи достъпа на т.нар трафиканти, каза още Еленков. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.04 2016 в 11:25

Кат о ползвате новини от БНР , не изваждайте материалите извън контекста и цитирайте пълното изказване. Така в момента става, че изкривявате информацията и съответно - общественото мнение по въпроса

15.04 2016 в 10:56

не могат владо , малко са.

15.04 2016 в 10:29

Русия ли финансира бившите?

15.04 2016 в 09:55

Е защо бившите?
Настоящите не могат ли? За какво им плащат?