Бачийски: Не съм хомофоб. ДБ могат да издигнат свой кандидат за кмет на Бургас

Моето мнение е, че не трябва да има прайд и антипрайд, защото това разделя обществото, заяви депутатът от "Продължаваме промяната"

Ружа Райчева 11 август 2023 в 16:46 2686 0

Константин Бачийски в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Константин Бачийски в парламента

Кандидатът за кмет на "Продължаваме промяната" в Бургас Константин Бачийски съобщи, че ПП и "Демократична България" не са подписали коалиционно споразумение за общо явяване на местните избори и че могат да се явят поотделно, предаде БНР.

След издигането на Бачийски за кандидат-кмет от страна на "Продължаваме промяната" Ивайло Мирчев от "Демократична България" коментира, че те разполагат с "отличен кандидат" - бившия депутат от ДБ Димитър Найденов.

Днес Константин Бачийски обясни, че двете коалиции засега не са се споразумяли за общо явяване на местните избори в морския град. По думите му в момента се водят само преговори по темата. Той изтъкна, че ПП и ДБ могат да се явят отделно на изборите.

Същевременно Бачийски категорично отхвърли обвиненията, че е хомофоб. По думите му това твърдение не отговаря на истината и е "планирана и режисирана атака":

"За прайда бях казал, че не е ОК да се прави антипрайд, защото това допълнително конфронтира хората, а хората, които правиха прайда в Бургас търсеха как да привлекат внимание. Моето мнение е, че не трябва да има прайд и антипрайд, защото това разделя обществото. Не може да забраним на хората да изразяват мнението си, но трябва да го правят по начин, който да не нарушава добрите нрави."

Програмата на Бачийски се състои от 10 точки, които целят да възродят икономически целия регион. На предишните местни избори Бачийски отново се кандидатира със същата програма, но събра едва около 5000 гласа.

Константин Бачийски се обяви за единствения народен представител от ПП, който не е подкрепил кабинета "Денков-Габриел", като се аргументира, че е "заради влиянието на ГЕРБ върху него". Той подчерта, че също така не е подкрепил и номинацията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за председател на парламентарната външна комисия, както и предложението Делян Пеевски да влезе в състава на конституционната комисия.

Депутатът от ПП обясни и защо не е подкрепил гласуването на санкциите срещу Русия в Народното събрание. "Когато стигнахме до точката - подкрепя пакета от мерки на нашите партньори от ЕС и НАТО, не я подкрепих, защото още не се знаеше какъв ще бъде точно този пакет", каза Константин Бачийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!