Атанасова радостна след КСНС: Оцениха приноса на кабинета Борисов 3 по македонския въпрос

Ружа Райчева 10 януари 2022 в 21:05 3823 0

Снимка Ружа Райчева/OFFNews

Беше препотвърдена рамковата позиция, решението на 44-ото Народно събрание и на Министерския съвет спрямо Северна Македония. Радваме се, че останалите колеги от КСНС оцениха приноса на 44-ото НС, на правителството на "Бойко Борисов 3" - по отношение на всички извървяни стъпки.

Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента Радев, което продължи повече от пет часа. 

За всеки държавник няма по-голяма оценка от това да се препотвърди позицията му, изразявана назад във времето, каза още Атанасова.

Темата на КСНС днес беше "Интегриране на Западните Балкани в ЕС. Роля на Република България в разширяването на ЕС и в процеса на стабилизиране и асоцииране: Република Северна Македония и Албания". След края на заседанието стана ясно, че позицията на България спрямо Северна Македония остава твърда.

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов също коментира пред медиите резултатите от заседанието:

"Имаше много доклади за изслушване, имаше доста откровена дискусия. Мисля, че беше един доста ползотворен Консултативен съвет. Новината е, че няма новина – няма промяна в позицията, а има пълен консенсус на база на декларацията, която е последно приета в 44-ото НС и договора. Позицията остава консолидирана, ясна, последователна и единна. Това е новината от този съвет."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови