Атанасова: КТБ е била най-вече на съдебната власт

ОFFNews 10 февруари 2016 в 11:03 3414 8

Повече от година се насаждаше в обществото мнението, че КТБ е банка на властта. Това донякъде е вярно, но като че ли e най-вече на съдебната власт.

Това каза пред журналисти депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, която беше председател на парламентарна комисия за Корпоративна търговска банка (КТБ). Коментарът ѝ е по повод публикуваните вчера списъци с вложители на банката.

"Когато поискахме оставката на ВСС, знаете каква беше реакцията - че това е пряка намеса в тяхната работа. Сега обаче ако направя подобен коментар, сигурно реакцията ще бъде същата", каза тя в отговор на въпрос как ще коментира това, че много съдии са имали влогове със сериозни суми в банката.

Атанасова призна, че в списъците е видяла и хора от партията на Борисов с влогове в КТБ, но според нея по-важното е да бъдат проверени "всички останали", които са държали милиони в банката.

"Как са придобили тези несметни богатства? Не мога да си представя, че човек със заплата в държавната администрация може да има милиони левове", каза депутатът.

Тя припомни, че излязлата информация е само за последните 5 години. "Не знаем какво се е случвало назад в годините и дали е нямало някакви трансфери и други обвързаности", каза тя.

Атанасова подчерта, че именно нейната временна комисия е била инициатор на промените, които позволиха данните за вложителите на банката да станат публични. По думите й целта е била не само да разбере дали КТБ е функционирала като пирамида, но и да се промени законодателството така, че обществото да види кой си е държал парите в банката и кой е имал кредит от нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!