Quantcast

Атанасова: КТБ е била най-вече на съдебната власт

ОFFNews Последна промяна на 10 февруари 2016 в 11:03 2774 8

Повече от година се насаждаше в обществото мнението, че КТБ е банка на властта. Това донякъде е вярно, но като че ли e най-вече на съдебната власт.

Това каза пред журналисти депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова, която беше председател на парламентарна комисия за Корпоративна търговска банка (КТБ). Коментарът ѝ е по повод публикуваните вчера списъци с вложители на банката.

"Когато поискахме оставката на ВСС, знаете каква беше реакцията - че това е пряка намеса в тяхната работа. Сега обаче ако направя подобен коментар, сигурно реакцията ще бъде същата", каза тя в отговор на въпрос как ще коментира това, че много съдии са имали влогове със сериозни суми в банката.

Атанасова призна, че в списъците е видяла и хора от партията на Борисов с влогове в КТБ, но според нея по-важното е да бъдат проверени "всички останали", които са държали милиони в банката.

"Как са придобили тези несметни богатства? Не мога да си представя, че човек със заплата в държавната администрация може да има милиони левове", каза депутатът.

Тя припомни, че излязлата информация е само за последните 5 години. "Не знаем какво се е случвало назад в годините и дали е нямало някакви трансфери и други обвързаности", каза тя.

Атанасова подчерта, че именно нейната временна комисия е била инициатор на промените, които позволиха данните за вложителите на банката да станат публични. По думите й целта е била не само да разбере дали КТБ е функционирала като пирамида, но и да се промени законодателството така, че обществото да види кой си е държал парите в банката и кой е имал кредит от нея.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.02 2016 в 13:53

Моля не обиждайте кучките!
Тази си е обикновена ковра. И преди всичко останало, даже преди да се изкендза в кенефа, да отговори ясно и точно къде са ми личните здравни вноски и кога ще бъдат възстановени?
Тази ковра го игра засран чаршаф когато сложиха ръка на средствата по личните здравни вноски на българите!
Върнете ни пари мръсни гейберасти!

10.02 2016 в 13:34

Десиславо ма, преди да лаеш като квартална кучка осведоми ли се, че съдебната власт от там си получаваше заплатите и то не по тяхно желание, а защото ти и подобни красавци сте дали обществената поръчка за обслужване на КТБ? Ма кво очакваш от кучката, освен да лае.

10.02 2016 в 13:18

ИЦО,много дружества,държавни фирми,общини...от което Народът чрез тях,загуби стотици милиони.Деске,не лъжи!Извън Съдебните богаташи,редица политици и чиновници се оказват скандално богати.И изобщо не питай КАК-отговорчето го знаем всички.

10.02 2016 в 12:50

А колко държавни дружества насочи Боко да си държат парите в ктб и ги загубиха..дори това заслужава доброволна оставка. Колко пъти Боко е казвал на кой да отпуснат необезпечен кредит? Деси ти си проститутка Деси не говори повече. Стига лъга ма

10.02 2016 в 12:18

Те даже не се крият! Държат си парите в България. Това показва, че са недосегаеми. Супер лесно е да се докаже несъответствие между деклариран доход и реални харчове. Ами отиде им по къщите! Вижте ги къде ходят на почивка, къде и срещу колко учат децата им. Съдия получава средно към 3000 лв заплата. Ами че то само дамската чанта на жена му струва повече, бе! А едва ли има само една...

10.02 2016 в 11:45

И като видяхме КАКВО?. Ние и декларацията на Пеевски видяхме. И какво? И магистраЛките чухме и какво? И забогатели депутати познаваме и какво? Голямо нищо. Зрелище има. За хляба ще почакаме. А за справедливост или поне адекватно законодателство не гарантирам, че ще е в този живот.

10.02 2016 в 11:40

КИФЛА €

10.02 2016 в 11:24

"Проверени", и кой ще ги провери, Цацата ли? Моля ви се... Хубаво е такива неща да стават публични, но последствията са нула, винаги са били нула, и докато това не се промени доверието към правителството и държавата ще е супер ниско