Атанасов с флашмоб: Показа книга ''Троловете на Путин'', докато Костадинов говори от трибуната

Ружа Райчева 24 ноември 2023 в 11:00 2728 0

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов направи своеобразен флашмоб в парламента, като показа книга, озаглавена "Троловете на Путин", докато лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов говореше от парламентарната трибуна.

След гласуването на анкетната комисия за създаването на комисия за разследване на полицейското насилие на протеста срещу БФС Костадин Костадинов взе думата за декларация. 

По време на изказването му съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов вдигна към камерите на БНТ книга със заглавие "Троловете на Путин" от Йесика Аро. 

След това Атанас Атанасов благодари, че е бил избран начело на комисията за разследване на полицейското насилие и се обърна към Костадинов: "Нося една книжа и я препоръчвам да я прочетете: "Троловете на Путин". Преди малко троловете бяха на трибуната."

Последва гневна реакция от депутатите на "Възраждане". Костадинов обяви, че нивото в парламента не може да падне по-ниско. Той обяви, че ПП-ДБ се "кланят на ДПС".

Венко Сабрутев също се включи в дискусията, за да защити Атанасов, след което Цончо Ганев от "Възраждане" обяви, че Сабрутев е "късал ризи" и е бил като "златен дъжд", при което зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев взе думата с процедура към председателстващата събранието Росица Кирова (ГЕРБ) и я призова да санкционира депутатите, които си позволяват да използват недопустим език от трибуната.

На висок тон към Цончо Ганев той извика: "Как можете да говорите така и да използвате такъв език от трибуната на Народното събрание, този език важи за вас?"

Малко след това страстите се успокоиха и депутатите преминаха към обсъждане на данъчните закони към държавния бюджет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика