Атанасов: Още през март бях информиран, че правителството пада, Трифонов и Борисов са се разбрали

Една от големите ни грешки беше, че не изчистихме "калинките" от администрацията, каза лидерът на ДСБ

OFFNews 28 юли 2022 в 08:40 33680 5

Ген. Атанасов е убеден, че Борисов, Доган и Трифонов са пратили страната на избори

Снимка БГНЕС/архив

Атанас Атанасов

От ДБ направихме всичко възможно да предотвратим предсрочните избори, но не успяхме, защото Бойко Борисов и Ахмед Доган, с мощната подкрепа на Слави Трифонов, пратиха страната на избори - задкулисно извън парламента натискат едни бутони. Още през март получих информация, че правителството си отива. 

Това каза съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов по БНТ. "Бях информиран от мой близък с добри позиции в бизнеса и енергетиката. Той още през март дойде и ми каза "правителството си отива, защото ИТН и Борисов са се разбрали за бъдеще". Нямаше как да го комуникирам публично, защото щеше да е много провокативно. Имахме информация, че се подготвя тази сглобка поради икономически причини.", обясни лидерът на ДСБ. 

За Трифонов той коментира: Аз съм бил коалиционен партньор с тоя човек, но не съм го виждал. Той говори от първо лице - аз изтеглям министрите си, аз свалям доверие. Тоест, хората в парламента, които представляват неговата партия, той ги разглежда като крепостни селяни. 

Поради неопитност на "Продължаваме промяната" имаше слабости и в парламента, и в кабинета, призна Атанасов. България е обрасла от администрация, коментира той.

Една от големите ни грешки беше това, че не се направи сериозна админисративна реформа. Мнозинството обещавахме голям процент съкращение на администрацията, за да бъде освободена тя от "калинките", които през цялото време се занимаваха със саботаж, обясни Атанасов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

4

dolivo

28.07 2022 в 13:07

Трола от коментар нр 1 как го боли да си каже опорката, не е истина!

Пълна чистка трябваше по кфалификации. И не само чистка, но и намаряване драстично на размера на държавната администрация!. Обаче с широка коалиция особено базирана на социална политика (сиреч БСП, но и ПП), нямаше как да се направи.

За съжаление електората е доста неизраснал и неук в това да избира какво е добре за неговия интерес. Затова козируваха и гласуваха на алтернативния морал на Борисов стил мафия 10 и повече години - ти за мен, аз ще ти дам пожизнено държавна цица да цоцаш, с разширяване на администрацията като тумор. ДПС пък знаете как се козирува там.

700

3

Буда Банкянски

28.07 2022 в 10:19

Калинката на Боко Тиквата Красимир Т.Георгиев пак се изходи на метеното ! Тиквата 10 години фалшифицира изборите , а ти можеш да квичиш колкото си искаш !

4642

2

ctef

28.07 2022 в 10:07

От самото начало беше ясно, че тази коалиция крие рискове.

 
X

Да помогнем на украинските деца!