Атака срещу Фандъкова с измислен скандал за строеж в Борисовата

Юлиана Ончева Последна промяна на 27 август 2015 в 17:30 11314 37

Google ясно показва, че мястото на новия строеж е запустял паркинг

Предизборната кампания официално още не е започнала, вече е в ход обаче първата голяма атака срещу фаворита в надпреварата за София Йорданка Фандъкова.

Тя е със скандал, който би бил много пикантен, ако беше верен, но не е.

Депутатът Георги Кадиев обяви във фейсбук, че се строи "огромен жилищен комплекс в Борисовата градина". Строеж наистина има, но той не е на територията на Борисовата градина. 

Строежът е точно зад София ленд. Мястото от двайсетина година е паркинг, единствената растителност в него са няколко фиданки, пробили през разцепения асфалт. Запустял след закриването на "София ленд" през 2006 г. 

Предназначението на терена, който е можело да се ползва само за спорт и атракции, е променено на смесено строителство с новия устройствен план на София преди 6 години - през 2009 г., след многобройни обжалвания, обсъждания и различни процедури. 

Главният архитект на София - Петър Диков, по закон няма право да променя вида на териториите, без решение на СОС. 

В разрешителното за строеж, издадено през април тази година и публикувано на сайта на направление "Архитектура и градоустройство", пише, че се разрешава издигането на "Жилищен комплекс с подземни гаражи" на фирма "Билто овърсийз трейдинг". Средствата за проекта са 13.3 млн. евро. 

Площта е 22 дка, 11 от тях са предвидени за зелени площи с над 800 дървета в новия проект. Стартът на строежа е на 7 юли, срокът на изпълнение - 24 месеца, според табелата на обекта.  

Кадиев, който през 2009 г. беше общински съветник, гласува против устройствения план на София, който обаче е приет с гласовете на 52-ма в СОС. 

Години след приемането на плана на столицата, повече от месец след старта на строежа и по-малко от месец преди официалния старт на предизборната кампания за местния вот червените атакуват с грижи за зелените площи на София.

Сериалът "Елементарно, Уотсън" пък върви по Нова тв.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.08 2015 в 13:41

Така е - "измислен" скандал. Вместо да атакуват ГЕРБ с липсващата канализация в десетк уж столични райони, с което София печели приза за единствена столица в Европейския съюз без канализация, вместо да атакуват ГЕРБ за строената-недостроена "Южна дъга", по която след храсталаците на Младост 4 ежедневно пъплят колони изнервени шофьори, вместо да атакуват ГЕРБ за безобразните и некачествени ремонти, те се хванали за една далавера в Борисовата градина, моля ви се :)

31.08 2015 в 10:09

Статията демонстрира въпиюща неграмотност!
Цялата местност около София Ленд се води Борисова градина! Това е част от парка! Журналчето да си посипе с пепел невчасовата кр_туна.
"Обосновките" на Диков, че на мястото на грозния асфалт ще се строи мноооого, ама много красив комплекс са жалко-смешни.... А кой позволи на мястото на парка да "възникне" този грозен асфалт? Да не би да бяха извънземните ...?!?!?
Софиянци, да спрем безумието!!! Диков си "боядисваше" ОУП-а като детско пъзелче - "тука има-тука нема"... и, о, случайно там ... някак си се получило застрояване в Борисовата градинаааа ... Оооопс?!? Как така???!!!
Аре, стига вече бабаитлъци и ... робство !!!

28.08 2015 в 22:57

И накъде мислите, че ще вървим с такива като професор Балканский? Точно така, по дяволите! Той ни е начертал бъдещето ясно: при руските подлоги, турското ДС, златното пръстче с перхидролено педеруска коса и мутробарока.....For ever!

Само дето нещо липсва. И тая липса виси със страшна сила. С педалите няма да стане! Трябва някой да дръпне и ръчната, за да не се пребием от Драгалевци към София!

28.08 2015 в 22:08

Оффнюз... Започнахте от протестите, които бяха срещи задкулисието и протестираха срещу тройната коалиция на златното пръстче и ГЕРБ. Не забравяйте, че протестите минаваха през централата на ГЕРБ. Добре бяхте ориентирани тогава. Срещу руските подлоги, турското ДС, златното пръстче с перхидролено педеруска коса и мутробарока. Сега какво се промени? Изнудват ли ви? Страхуват ли ви от ГЕРБ? Или се продадохте... Не ви е срам! Родоостъпници и фалпиви псевдожурналисти. Изгонете автора на статията и се извинете на заглавната си страница! Дори аз, тролът, се възмущавам..................................

28.08 2015 в 20:50

Усмивки от старите........вестници!

"Демокрация" спира заради дълговете си

26 юни 2002

Юлиана Ончева

....НИС стои зад Надежда Михайлова, каза говорителят на партията Николай Младенов. Според зам.-председателя на СДС Пламен Орешарски преди три месеца все още имало шанс да се проведе оздравителна програма за в. "Демокрация", но тъй като не е осъществен контрол над разходите в издателството, се налага вестникът да бъде спрян. Не са водени разговори с никого за закупуване на изданието, каза Едвин Сугарев. СДС не може да издава партиен вестник, но ще подкрепи хора, които биха искали да го възстановят, допълни Надежда Михайлова. В отговор на въпрос Екатерина Михайлова уточни, че в устава на Фондация "Демокрация" няма текст, който да регламентира като шеф на фондацията лидерът на синята партия.......Объркахте ли кой къде е бил преди 10 години? Объркахте се, нали!

28.08 2015 в 20:32

До всички, които ги е налегнало тревожното подозрение, че offnews са се продали на ГЕРБ.

Не, това няма да се случи поне до 2020 г. Поне до тогава! Просто тук веднъж месечно публикуват статия, в която истината да е над 50%. За август е тази. Още утре ще можете спокойно да си влизате и да ви посреща обичайната манипулация на очевидни факти и те 100% ще бъдат срещу ГЕРБ. Гарантирано!

28.08 2015 в 19:53

Ако има нещо, от което всеки знаещ и мислещ човек може да се възмути, това е, че днес Нова ТВ /от която 30% са на Борисов!/ направи тази сутрин подарък за рождения ден на групенфюрер Кадиев! Ако "дописките" на този напълно отчаян кандидат за кмет на София, съдържаха някаква истина, той щеше да ги даде в прокуратурата, но те не съдържат и се пуска поредната медийна партийна огнепръскачка. Кадиев е бивш общински съветник от БСП, милионер и играч в износа на ток /много прилича на Курумбашев - оня с импулсните телефони/. Очевидно се задава дълга финансова суша и Кадиев се опитва да напомни за себе си и да има къде да извика "Помощ, обеднявам"! Софиянци и гости на столицата, обърнете внимание, че собственост за милиарди е била "приватизирана" през само една, бих казала великолепна Софиянска година - 1999 г.! Защо ли?

28.08 2015 в 11:22

Offnews - очевидно са гербаджийско-мутренски подлоги.
Сега си настройвам браузерите да ми блокират страницата им като СПАМ и готово!

28.08 2015 в 08:05

Оффнюз много сериозно се изложиха с тази дописка.
Но пък дадоха ясен знак кому ще служат предизборно...
СРАМ!!!

28.08 2015 в 03:14

Кадиеф може да е всякакъв , но тук говорим за факти, а когато те говорят и боговете мълчат! Разбирам да сме от Каспичан и да не знаем за какво става въпрос ,но сме родени и отраснали в този град и знаем какво е било и какво е сега! Тези престъпници заграбиха тази територия единственоо и само за да строят. Ако бяхме една от онези белите държави Петър Дикоф щеше да има доживотна ,а утрепките от общинския съвет щчха да му правя компания! Жалка история, ние сме за бой продължаваме да търпим и да махаме с рака, овчедушието ни е ненадминато!