Антон Тодоров извади данни, че депутатът от БСП Георги Стоилов е бил съдружник със задържаната си снаха

Последна промяна на 18 октомври 2017 в 12:07 5661 2

Депутатът от БСП Георги Стоилов е бил съдружник със снаха си Цветелина Стоилова, която бе задържана заедно със съпруга си като част от група за рекет в Русе. 

Това разкрива бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров, който напусна парламента след скандала с отправената заплаха към тв водещия Виктор Николаев, на страницата си във фейсбук. 

Тодоров написа: 

Скандалът с рекетьорите от Русе и депутата от БСП Георги Стоилов става все по-мащабен. Каква е новата информация, която вече имаме? 

Действащият депутат от БСП Георги Стоилов, брат на обвинения в рекет Илия Стоилов, се оказва, че до 2013 г. е бил съдружник на Цветелина Стоилова, също обвинена за рекет . Двамата са били съдружници във фирмата "Монарх Мултигейм Технолоджи". Дружеството се е занимавало с внос и ремонт на хазартни машини. През 2013 г. Георги Стоилов става шеф на русенския офис на ДФ "Земеделие" и прехвърля дяловете на Цветелина Стоилова. Бизнес империята "Монарх", свързана с депутатския брат е добре известна на русенската полиция и местното поделение на ДАНС. Фамилията има верига от заложни къщи, чрез които дава кредити срещу лихва, притежава още кафенета и нощен стриптийз бар. На 26 януари 2016 г. двама агенти на ДАНС посещават заложната къща на фамилията, където са посрещнати от Цветелина Стоилова. Те правят задълбочена проверка дали заложната къща изпълнява мерките срещу изпиране на пари, както изисква законът. Резултатът от проверката показал, че "Монарх Кредит Груп" май не отговаря на изискванията и няколко месеца по-късно фирмата била глобена с 2000 лв. 

В кулоарите на парламента пък депутатът от ГЕРБ Тома Биков заяви: "Искаме да знаем дали е вярно, че през 2016 година е взривен автомобил Лексус, собственост на брата на депутата Стоилов, който обаче е бил управляван от г-н Стоилов". 

 "След като считат, че няма нищо нередно в действията г-н Георги Стоилов защо връщат дарението на брат му.
Ако тези пари са чисти, защо ги връщат?!", попита още депутатът от ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-433

2

Поразия

18.10 2017 в 13:04

Отговорът на кум-гейт - присмял се хърбел на щърбел...накрая все една и съща мафия!!

6449

1

ордер

18.10 2017 в 12:40


„Между Георги Стоилов и брат му няма нито една обща фирма и преводи на пари, с които да бъдат обвързани. Той няма връзка с действия, за които се разследва брат му и опитът да му се прехвърля вина е доста нескопосано. Дали премиерът ни нямаше навремето връзки и общи фирми с борчески кръгове“, попита депутатът от „БСП за България“ Таско Ерменков пред журналисти в парламента. „Не може да се говори за борба с корупцията, когато в управлението има хора, причинявайки с действията си корупционни практики. Как българският министър-председател се бори с корупцията“, попита и депутатът от левицата Георги Свиленски.
http://www.glasove.com/categories/novini/news/ermenkov-georgi-stoilov-nyama-vryzka-s-dejstviyata-za-koito-se-razsled va-brat-mu