Депутатът с арестуван брат: Получих подкрепата на БСП

OFFNews 17 октомври 2017 в 15:52 5480 2

Снимка БГНЕС - архив

Георги Стоилов

В Изпълнителното бюро Георги Стоилов заяви, че няма никакво отношение към действията на своя брат. Той бе категоричен, че никога не са имали и бизнес взаимоотношения и техният живот се е развивал по различни пътища. Следователно не можем да упрекваме някого за връзките на неговия брат и какво точно е правил той. 

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев в парламента.

Братът на депутата Героти Стоилов - Илия Стоилов, бе арестуван в Русе при акция на ГДБОП и спецпрокуратурата срещу организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици,

Стойнев подчерта, че ако се появи и най-малкото съмнение, че Георги Стоилов има конкретни връзки или дори предположения, той трябва да понесе своята политическа отговорност. Стойнев е категоричен, че на този етап от БСП нямат причина да се съмняват в неговите думи. „Силно се надявам, че зад тази акция не стои политическият елемент“, каза Стойнев. 

Зам.-председателят на „БСП за България“ обясни, че не става въпрос за държавни постове и разпределяне на държавни пари и шуробаджанащина. 

Георги Стоилов: Получих подкрепата на ИБ на БСП 

Пред Изпълнителното бюро на БСП изложих всички факти, които знам. Получих тяхната подкрепа. Аз не се срамувам от действията си“, заяви народният представител от „БСП за България“ Георги Стоилов. Той подчерта, не няма нищо общо с брат си и не може да носи отговорност за неговите действия. Според него неморално е да назначаваш роднини в бордове или на позиции, където се разпределят държавни и общински средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови