Ангел Исаев - депутатът със средно образование и без ден работа в парламента

OFFNews Последна промяна на 06 март 2019 в 21:19 42385 6

Снимка БТВ

Ангел Исаев.

Запознайте се с 47-годишния депутат Ангел Исаев само със средно образование и нито ден работа откакто е постъпил в парламента преди 2 години.

Вниманието ни беше насочено към него след интервюто му при колегите от БТВ, което може да изгледате най-долу (или тук), за да се убедите сами как народният първенец едвам връзва едно смислено изречение на български.

Исаев е избран с преференциален вот от листата на ДПС в Бургас, най-вероятно погрешка, въпреки че той отрича. Същото мислят и от партията му, която го кара да се откаже от сладкото депутатско място. Той обаче отказва, а те го изключват. И така вече две години той е независим народен представител, но при избирането на кабинета на ГЕРБ гласува не с партията на Доган, ами с тази на Бойко. Твърди, че няма голяма разлика между двете.

Оттам насетне той е като фантом в парламента. Внесени законопроекти - няма. Официални запитвания към министри - нада. Изказвания от трибуната на парламента - нула. Участия в парламентарни комисии - йок.

47-годишният мъж няма висше образование, в момента следвал История във Великотърновския университет. Иначе поне средно образование има, както и "експертиза в областта на общественото хранене и като строителен техник". По негови думи, които ще приемем на доверие, знае български, турски и руски език.

Влече го обаче външната политика, тъй като е член на групите за приятелство с Дания, Палестина и Колумбия.

Запитан "Какво правите в групата за приятелство с Колумбия?", той отвръща кратко: "Това приятелство, за съжаление, не се развива".

Шанс. Ами Палестина?

"Ами ходя от време на време, когато ми се обади някой от колегите."

Колегите в телевизията явно ги "дострашава" да го питат какво пък прави и в групата за приятелство с Дания, затова решават да го карат на сигурно и да му подадат възможно най-ниската топка: "Какво работите като депутат?"

Ниска, ниска, ама коварна. Въпросът явно е неясно зададен, защото Исаев отвръща: "В какъв смисъл какво работя?"

Депутатът има и сътрудник... май. Отскоро е там момчето, но самият Исаев не знае той какво прави и защо му плаща. Май за общуване с електората, несигурно отговаря народният представител. Който впрочем дори и заплатата си не знае колко е, защото я дарявал, вика. Поне има добро сърце.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7551

6

reKontra

09.03 2019 в 15:58

Колкото по-прости, толкова по-удобни.
Общинските съветници пък на какво ниво са....ще ви се завие свят!

14554

5

случайно прочетох

09.03 2019 в 15:02

Крайно време е да се въведе изискване за завършено висше образование (магистърска степен) за кандидат депутатите и то завършено преди 35г възраст, а не като Воленчо на 60г.
Съмнявам се, че има друг парламент в ЕС с толкова много илитерати.

6202

4

Стърголета

07.03 2019 в 14:39

ДеПиСе-ту били същите като ГЕРБ, ми така е, прав е човечецът, може да е прост, но е справедлив :D

10571

3

Hissarion

07.03 2019 в 10:26

По логиката на Караянчева, той не би трябвало да взима заплата.

21058

2

рамбо

07.03 2019 в 07:24

По-интересно щеше да стане , ако журналистите бяха помолили този депутат да посочи на картата страните, с които е решил да развива приятелство.