Албания признава бг малцинство, Джамбазки поздрави и колеги от ДПС

OFFNews 15 февруари 2017 в 18:56 10595 6

Днес европарламентът гласува доклад за напредъка на Албания, в който я призова да признае българско малцинство. 

Положихме огромни усилия, за да задължим Република Албания да признае българско малцинство и да включи неговите законни права и интереси в своето вътрешно законодателство. Исторически успех. От тридесетте години на миналия век въпросът за българското историческо малцинство в Албания е замразен. Заради войната, заради болшевишката диктатура в региона след това. Днес поправихме тази историческа несправедливост, написа на страницата си във Фейсбук евродепутатът Ангел Джамбазки.

В текста му се казва още:

Днес отворихме люта рана в сърцето на антибългарския, коминтерновски македонизъм. ЕП призна българите в Албания. Това е смърт за болшевишкия македонизъм. Географска. Скопските и белградските коминтерновци полудяха и активираха всичките си спящи клетки по пост-югославска линия. Беше трудна битка.

Джамбазки изказва благодарност на колегите си от ГЕРБ, БСП и ДПС. Много пъти сме имали различия, по много теми. И утре пак ще имаме. Но днес колегите взеха единствено правилното решение и без тях вероятно нямаше да стане. Поздравления за Филиз Хюсменова, Искра Михайлова, Неджими Али и Илиян Кючюк, пише още Джамбазки. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11316

5

Алекс

16.02 2017 в 09:11

Това е голям успех на българската дипломация!
Огромно браво и на Джамбазки, и на всички български евродепутати, които са положили усилия това изискване да бъде прието!

7506

4

Браво! Една голяма победа!
Червената чума е проклятието на България!
Да не забравяме и българите в Западните покрайнини!

10952

3

Мойри

15.02 2017 в 23:53

Имало е пълно и безпрекословно подчинение на българските национални интереси на интересите на Сталин и Коминтерна. Макединия е откъсната от България и предадена на Сърбия, която и до днес учи българите от Македония да мразят българи, а който не се е отказал от българщината е отивал в трудов лагер. Това е едно от нещата направени от Г. Димитров. Да бъде проклет завинаги.

12319

2

Чичо ви

15.02 2017 в 22:35

От "...Европарламента призовава Албания да признае..." до "...Албания признава..." разликата не е много, само няколко думи. Или е?