"Ако са подслушвани хиляди протестиращи, метлата трябва да играе за службите"

ДПС в момента - напомпани мускули, а отдолу празна работа, твърди Радан Кънев

OFFNews 07 февруари 2015 в 11:55 7721 12

Снимка БГНЕС

Радан Кънев

"Ако се докаже, че са нарушени правата на хиляди граждани, които са протестирали, това ще бъде огромен скандал. Тогава метлата трябва да играе и за МВР, и за службите".

Това обяви съпредседателят на парламентарната група на РБ и лидер на ДСБ Радан Кънeв пред Нова телевизия по повод изнесената от депутат от РБ ген. Атанас Атанасов информация, че протестиращи срещу правителството на Пламен Орешарски са били подслушвани от службите в разработка "Червеи".

"Скандалът с подслушванията се отнася за предишно управление и тези твърдения трябва да се проверят", категоричен е Кънев.

Той коментира и поведението на ДПС, което открито воюва с Реформаторите и често ги обвинява в ксенофобия.

"ДПС в момента е напомпани мускули, а отдолу празна работа. Те са решили, че чрез атаки към Реформаторския блок могат да дестабилизират правителството.

ДПС е безкрайно изнервено, че не ползва властта. И то по онзи вулгарен начин, по който те я ползваха. Изнервят се и че това управление е стабилно и няма да е за няколко месеца, както им се иска.

Малко хора в БСП и ДПС могат да разберат, че нашето отношение към властта е различно. Излиза едно момче от ДПС (Станислав Анастасов, депутат от ДПС), без диплома и чете списък с някакви хора, които са уволнени. Накрая казва, че реформаторите са ги уволнили. И цялата зала се смее. Ние не се занимаваме с това", смята лидерът на ДСБ.

Неговата прогноза е, че ако ГЕРБ продължават да се държат стабилно и да не се поддават на провокациите на ДПС, движението или ще дадат назад в риторика, или техните избиратели ще се отдръпнат от тях.

"Ние се превръщаме в момента, благодарение на това, че имаме стабилно правителство, наред с Румъния, която е по-добре от нас, в една от стабилните балкански държави“, допълни Кънев и посочи, че обстановката като цяло на Балканите не е особено добра в момента.

Гърция се залюля в политически популизъм, Македония и Сърбия са дълбоко дестабилизирани, Турция вече не е онази стабилна котва на Балканите, коментира лидерът на ДСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки