Ако партиите на протеста не подкрепят кабинета на ИТН, това ще е предателство, нов вот и радост за ГЕРБ

OFFNews 09 август 2021 в 10:37 6926 4

Ако партиите на протеста не гласуват правителството на „Има такъв народ“, резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това. 

Това написа във фейсбук лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов.

В текста му се казва: 

Подкрепата от така наречените „партии на протеста“ към правителството на „Има такъв народ“ е повече от логична, защото:

Първо.

Тотално трябва да се изтрие и да се спре моделът ГЕРБ. Да бъдат анализирани всички грешки и кражби и безусловно да бъде въздадена справедливост. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Второ. 

Трябва да бъде осъществена съдебна реформа и да бъдат премахнати специализираните съд и прокуратура. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Радан Кънев: Няма да се почувствам предаден, а представен, ако ДБ не подкрепи ИТН

Трето. 

Максимално бързо да бъде представен пред Европейската комисия планът за възстановяване и развитие, защото българската икономика се нуждае от тези пари. И това е важно и за държавата, и за всички българи. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Четвърто.

Преизчисляване на пенсиите, за да могат възрастните хора в България да живеят малко по-достойно, от начина по който живеят в момента. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Пето.

Най-после да има сериозна реформа в здравеопазването и най-важното - държавата да бъде подготвена за евентуална нова здравна криза с Covid -19. Освен това закупуване на необходимия брой медицински хеликоптери, защото това касае живота и здравето на всички наши сънародници. Тук има ли разминаване с партиите на протеста? Абсолютно не.

Шесто.

С партиите на протеста, в рамките на разговорите, които „Има такъв народ“ води с тях, беше постигнато и съгласие по много въпроси, касаещи земеделието, образованието и фискалната политика.

Така че, ако партиите на протеста не гласуват правителството на „Има такъв народ“, причината няма да е несъгласие по някой от изброените казуси, а някаква друга. Не мога да зная и не желая да гадая каква. Но резултатът ще бъде спиране и забавяне на всички реформи, обективно погледнато, предателство от страна на партиите на протеста, нови избори и радост за ГЕРБ и партиите на статуквото, както и невъзможност от страна на партиите на протеста да обяснят на българския избирател защо му причиняват всичко това. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

5

Egocentric Eccentric

09.08 2021 в 14:15

Аз се чувствам предаден - надявах се да стана космонавт, но сега заради ДБ няма да мога.

6145

3

kokoten

09.08 2021 в 11:44

Тъпак си ти,Славчо....поведението ти говори само за това че,си един комплексиран до крайна степен "рептил",който не може да се отърси от фобиите си.....ако не се получи правителство за това ще бъдеш виновен единствено ти и празноглавците около тебе...Не проигравай шанса си да спасиш България,щото твое чудо после никъде нема да го има....Както и да я докарваш,тая работа не е шоу,а и да е,ти си много слабичък шоумен,така че я карай с малки крачки и последователно без да обиждаш останалите,щото те са много пред теб и само може да се учиш от тях в което няма нищо лошо и обидно....и озапти ямболския празноглавец,той просто е обида за нацията....

11948

1

зора

09.08 2021 в 11:08

Ха-Ха! Лошото е, че никой вече не ти вярва, Слави! Предателство ще бъде ако ДБ, Мутри вън и БСП гласуват за вашия проект - псевдоправителство от квазиуправници.