"Агентите на бившата ДС да ходят да си гледат внуците"

OFFNews Последна промяна на 29 май 2015 в 08:12 3347 5

Не одобрявам това, което направи министърът на отбраната, не беше нужна тази помпозност. Това обяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев по повод акцията на военния министър Николай Ненчев по разсекретяването на досиетата на служба „Военно информация”, по бТВ. 

В сряда Ненчев оповести, че е издал заповед военното разузнаване да предаде последните 33 хил. архивни единици на Комисията за досиетата.

Не зная за кои дела става дума, ако са на чужди разузнавачи, това е престъпление и засяга бъдещето на националната сигурност, обяви Красимир Райдовски, бивш разузнавач на Първо главно управление.

Методи Андреев напомни какво е цялото има на Комисията за досиетата - Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия. По думите му това означава, че се разкриват досиетата само на български граждани и то заемащи и заемали публични длъжности.

Депутатът от ГЕРБ попита кой е пострадал, откакто комисията работа – 2006 г. Той призова агентите на ДС да излязат в пенсия и да си гледат внуците.

Райдовски контрира, че на принципа, на който са подбирани агентите на ДС, са подбирали и членовете на БКП, а именно такива хора са формирали ядрото на СДС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.05 2015 в 13:26

Еми ДС всъщност създаде сДС. Щом има лустрация за ДС, трябва да има и лустрация за сДС.

То вече и за това е късно де. Ако бяха отворили досиетата на ДС 92 година, сДС щеше да изчезне още тогава.

ДС и сДС са ЕДНО и СЪЩО.

29.05 2015 в 12:05

Да се отворят досиетата на всички, които са били в армията до 1990, защото са служили на армии на други държави (Варшавски договор) и са били обучавани как да напднат НАТО.

29.05 2015 в 09:54

Окъснехте леко с лустрацията, през 1991-а беше моментът. Всичко отдавна е зачистено, а важното е пренесено я на "Драган Цанков", я на "Козяк".

29.05 2015 в 09:38

Какво излиза, "който ял, ял, които крал, крал, който еб@л, еб@л.....кака се омъжи". Да ходят да си харчат парите...

29.05 2015 в 09:08

Да си ходят заедно с внуците... 'баси, семейна лустрация трябва вече...