АДИС отново влиза в забранителния списък за приватизация

OFFNews 01 април 2015 в 15:23 2708 0

„Агенция дипломатически имоти в страната” ЕООД (АДИС) ще влезе в забранителния списък за приватизация.

Това ще стане с промяна в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, реши Министерски съвет на днешното си заседание.

" „АДИС” ЕООД ще продължи да отдава под наем недвижими имоти и принадлежащите към тях технически съоръжения за жилищни, търговски или административни нужди на членовете на Дипломатическия корпус в България, както и извършване на други дейности за гарантиране на добри условия за работа на дипломатическите мисии", съобщават от правителствената пресслужба.

Според управляващите включването на АДИС в забранителния списък ще гарантира възможността на България да изпълнява задълженията си по членове от Виенската конвенция за дипломатическите и консулските отношения.

Днешното правителствено решение идва след като дружеството беше включено в програмата за раздържавяване на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол за тази година.

През последните няколко години АДИС неколкократно беше вадена, а после връщана в забранителния списък. Основните опасения около евентуалната приватизация са, че това може да създаде сериозни правни и международни проблеми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews