АБВ ще се регистрира с позиция "да" на референдума за електронен вот

OFFNews 30 август 2015 в 10:24 3819 4

Снимка БГНЕС

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков

АБВ взе решение, в което се обявява с позиция „да” по гласувания от Народното събрание референдум. Решението е взето на днешното заседание на Националния съвет на партията.

Това съобщи на пресконференция зам.-председателят на ПП АБВ и председател на предизборния щаб Румен Петков.

„С тази позиция ще се регистрираме в ЦИК в следващите дни като партия, която е заявила много ясно своята позиция по участие в референдума”, каза още той.

На днешното си заседание на Националния съвет на АБВ утвърди 94 кандидатури за кметове на общини и 8 - за кметове на райони.

В национален мащаб от всички 27 областни центрове АБВ има своите утвърдени кандидати в 21. От тях двама са коалиционни кандидати, 1 независим, останалите 18 са кандидатури на АБВ. Това е много сериозен знак за самочувствието на нашите кандидатури и за увереността, която те имат в настоящата предизборна надпревара, твърди Румен Петков.

По-рано днес Петков внесе в ЦИК документите на АБВ за участие в местните избори.

От партията обявиха, че в докуменитите има подписка с 5555 подписа.

На разположение в централата имаме още около 10 000 подписа и с тях ще се регистрираме и за участие в референдума, посочи Петков.

Ние сме единствената политическа сила, която ясно е формулирала задачата, която си поставя. А тя е 200 000 гласа, което значи удвояване на гласовете - в сравнение с получената подкрепа на парламентарните избори, добави Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews