АБВ изключва чиновника с "кухите лейки"

OFFNews 07 април 2016 в 17:47 3171 9

Снимка БГНЕС, архив

АБВ започва процедура за изключване на Светослав Славчев, който нарече майките на деца с увреждания, които при вчерашния си протест в София бяха наречени от служител на министерството „кухи градински лейки”.

Градският съвет на партията ще разгледа и предложение за снемане на доверието от Славчев, а причината е "недопустимото му отношение към организаторите и участниците в протеста на майките на деца с увреждания".

"Заявяваме категорично, че като социално отговорна и демократична политическа сила, АБВ винаги е работила и ще работи за подобряване на качеството на живот в България. В тази връзка подчертаваме, че нетърпимостта на ръководството и на членовете на партията към подобен тип поведение, каквото е демонстрирал г-н Славчев, е извън всякакво съмнение", се посочва в официалната позиция на партията.

Оттам посочват още, че застават зад вчерашната позиция на вицепремиера Ивайло Калфин, който заяви готовност за диалог с родителите на деца с увреждания.

Припомняме, че по-рано днес Калфин се извини на извини на майките на деца с увреждания за обидата, а след това уволни Славчев заради изказването му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!