5 млн. лева на ден ще стигат до бизнеса, обяви министър Александър Пулев

OFFNews 10 август 2022 в 11:31 2579 0

Александър Пулев

Снимка БГНЕС/архив

Министър Александър Пулев

Ще отпуснем много голям ресурс от 735 млн. лева по Плана за възстановяване и устойчивост и структурните фондове за усвояване от малкия и среден бизнес до края на годината. 5 млн. лева на ден ще стигат до бизнеса.

Това обяви служебният министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, който представя приоритетите и екипа си. 

Първата процедура от Плана вече е отворена, подчерта министърът. Тя е в размер на 260 млн. лева, а срокът за кандидатстване е 21 септември.

Окуражавам всички микро, малки и средни предприятия да се запознаят с тази програма. По процедурата могат да кандидатстват фирми, които се занимават с преработвателна промишленост, творческа дейност, научна дейност и управление на отпадъци, уточни министър Пулев. 

В Плана има четири процедури, лаботим да отворим още една и се надяваме това да стане до края на септември. За нея ресурсът е малко над 30 млн. лв. и фокусът е върху микро, малки и средни предприятия, които искат да внедрят IT решения, включително и киберсигурност", обясни служебният министър на иновациите и растежа. 
Работи се усърдно и по още две процедури по Плана за възстановяване. "Целим те да бъдат отворени до края на годината. Едната от тях е свързана с въвеждане и инвестиции във фотоволтаици и в съпътстваща инфраструктура – батерии за локално съхранение на енергия. Там бюджетът е 200 млн. лв. Четвъртата процедура е с бюджет 120 млн. лв. за развойна дейност и интелектуална собственост", каза още Пулев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови