Правителството все пак ще плати на работниците на 'Автомагистрали – Черно море'

OFFNews 28 март 2022 в 18:55 1775 0

Снимка Архив - БТА

Правителството все пак ще плати на работниците на "Автомагистрали – Черно море", решението ще бъде взето утре в 14 часа, съобщи пред бТВ регионалният министър Гроздан Караджов.

Очаква се до края на утрешния ден да стане ясно кога работниците ще получат парите си.

Има спор с точно какъв акт да се извърши плащането - постановление на МС, решение на МС или решение на НС, допълни той. Министърът обясни, че чисто юридически тези суми не се дължат, защото в договора е посочено, че сумите се плащат сред като бъдат разплатени на "Автомагистрали ЕАД".

Рокадите в министерството

Министърът коментира и уволненията в повереното му ведомство. По думите му част от администрацията сама подала оставка заради темпото на работа. Караджов заяви, че се работи извънредно, по повече от 8 часа, както и през почивните дни. Той заяви, че имало и хора, които не си вършили работата и даде пример с човек, в чието чекмедже са открити необработени сертификита за ремонти от 2021 г. на стойност 140 млн. лв.

По-рано президентът Радев обвини правителството, че се уволняват кадри, назначени от служебните министри.

Коалиционни спорове и прагматични решения

Караджов коментира и работата на правителството до този момент. По думите му в момента правителството се спъва заради множеството кризи, а не заради коалиционни спорове. Той заяви, че за спорните решения е необходимо да се мисли прагматично. Именно с тази дума министърът характеризира външната политика на страната и изборът към момента да не се изпращат оръжия за Украйна. 

Караджов заяви още, че не вижда проблем ако кандидатът на ИТН за гуверньор на БНБ бъде избран с гласове на опозицията. 

Изказването му е по повод последния коалиционен спор за постове - ПП издигна Андрей Гюров, а ИТН - Каримански. За изборът обаче ще е нужно обикновено мнозинство и това означава, че ще са нужни гласове на опозицията, тъй като управляващите не се споразумяха за един общ кандидат.

"Не виждам да има драма при вземането на прагматични решения в леко по-различен формат от стандартния - тук е опозиция, там са управляващи," смята Караджов - министър от квотата на партията на Слави Трифонов.

Той допълни, че Украйна има нужда както от военна, така и от хуманитарна помощ. По думите му това е и причината, поради която е взето по-умереното решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови