Историята на "най-тъжния лабрадор"

OFFNews Последна промяна на 25 март 2016 в 17:55 17150 8

"Най-тъжният лабрадор", който е в тежко състояние и е изоставен от собственика си в столичния квартал "Симеоново", търси помощ. За това ни сигнализира жена от квартала, пожелала анонимност, която иска да му намери нов дом.

Тя разказва, че кучето било собственост на автомонтьор, имало си къщичка в двор в квартала и се грижели за него. Но преди 5 месеца собственикът му заминал за САЩ. Той поверил грижите за любимеца си на роднина, но след като напуснал страната, животното било оставено на произвола на съдбата.

Въпреки това лабрадорът продължавал да стои около доскорошния автосервиз на собственика си, който се намирал на ул. "Бор". Животното месеци наред се хранело от кофите за боклук в района. Цялото е в грес, развило е и кожно заболяване и се нуждае от лечение.

Тогава жената решила да помогне на "тъжното животно", както го нарича самата тя. Започнала да го храни, давала му и витамини. Пуснала и обява във форум за собственици на кучета с надеждата, че някой ще поиска да го прибере и да се погрижи за него. Кръстила темата "Най-тъжният лабрадор", защото според нея животното изглежда отчаяно и страда, че е изоставено. 

И намерила желаещ да го осинови - човек от Бургас, който веднага проявил интерес и обяснил, че има женски лабрадор и иска да вземе кучето.

На следващия ден обаче кучето го нямало на улицата, когато жената отишла да го нахрани. Тя започнала да разпитва съседи какво е станало с животното. Оказало се, че роднината, на която кучето е било поверено, го е прибрал в двора си и живее наблизо.

Така само след няколко дни, в които успяла да го снима, тя изпаднала в безизходица, защото разбрала, че животното е вързано в заден двор и няма как да го вземе, а за него не се грижат добре.

Според нея роднините на автомонтьора просто са го прибрали, защото видели, че тя се навърта около него и явно иска да го вземе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.03 2016 в 19:30

Също така това за човека заминал за САЩ е екскурзия за няколко месеца, преди около 4 месеца видях въпросната жена да се навърта около двора, няколко пъти я попитах "Госпожо, търсите ли някого?", след това тя побягна надолу по улица "Бор". След има няма седница я виждам отново как седи пред оградата на другата къща, където е кучето и му дава някакви хапчета през оградата (може би витамините, които е споменала), тогава кучето изглеждаше страхотно и нямаше кожни заболявания, оттогава кучето "случайно" се разболя и започнаха да постват "най-тъжния лабрадор" намирайки купувач от Бургас? Опасявам се, че сме жертва на някакъв нов вид бизнес с новите закони за защита на домашните любимци, където натравят кучета и котки, режат оградите за да бягат и подават сигнали. Моля помогнете ми да открия въпросната "анонимна жена", която дава хапчета на кучето ми и да я осъдя за редица нарушения. А и като се замисля, кучето едва ли е успяло само да изреже оградата на редица места.

28.03 2016 в 17:42

Здравейте скъпи кучелюбители, това "най-тъжно куче лабрадор" се храни с една от най-скъпите гранулирани храни всеки ден, както и се храни с метални огради като си пробива дупки всеки ден и бяга, да не говорим синджирите, които прояде за да избяга отново. Кучето страда от психическо разстройство за свобода и издивява на затворено пространство. Давам пример, прояде оградата докъто е вързан за да е в двора на съседа, ами не в неговия си двор (да е извън двора все пак). Всеки ден се борим да го връзваме и да се грижим за него и да отново прояжда и бяга. Тъй че драги читатели, не се притеснявайте за "най-тъжния лабрадор" и също така, ако някой му е давал витамини бих искал да разбера кой е и да го осъдя с адвокатите ми, тъкмо да изкарам някой лев, защото е регистриран, имунизиран и абсолютно никой няма законно право да му дава каквото и да било без мое разрешение! :) Та така, приятно разглеждане на съседните теми, тази е решена.

26.03 2016 в 16:12

Нема да уточнявам кой е мръсната воняща мастия, но със сигурност не е симпатягата от снимките.

26.03 2016 в 13:42

На тая дръглива воняща мастия ли викате лабрадор бе?! Дееба аз кучеебачите аз...

26.03 2016 в 01:26

В крайна сметка някой ако пожелае може ли да го прибере и да се грижи за кученцето, без значение породата, или не се търсят осиновители?

25.03 2016 в 20:33

кученцето си е там, виждаю го всеки ден, когато чакам автобуса. и не е в окаяно съсгояние, но е възможно един ден да не спре кола, докато то пресича. аз също се обаждах за него. Миалех си, че е загубено, защото изглежда гледано. късмет му желая.

25.03 2016 в 20:30

Дали е лабрадор... (по-скоро не) няма никакво значение. По-тъпото е, че че цели 5 месеца никой не го е еня за животното, ако беше лабрадор да го няма на 3-тия ден някой щеше да си го е прибрал и изкъпал... но ми прави впечатление, че всички любители на животни, всъщност само ги хранят навън, у дома си нямат домашни любимци... Аз самият имам лабрадор и знам колко те са привързани към собствениците си! Дано някой се погрижи за животното, не заслужава да живее така никое същество.. нито човек, ни куче

25.03 2016 в 18:43

Безотговорна работа, затова куче не се оставя току така.