Made in China: Обама стана футболист на Англия

OFFNews 24 юни 2014 в 12:38 2028 1

Необяснима грешка допусна компания, отговаряща за фен артикули на Мондиала в Бразилия, включвайки американския президент Барак Обама в английския национален отбор като постави лика му на чаена чаша, подобно на "съотборниците" му. 


 


Чаената чаша вече е изтеглена от продажба след пускането на 2000 бройки, а името на компанията, направила грешката, за сега не се споменава.

За малко обаче президентът Обама зае мястото, името и екипа на Крис Смолинг в състава на Англия, а може би точно в него са били надеждите на великобританците за класиране за осминафиналната фаза на турнира.



Без Обама в състава си "Лъвовете" допуснаха две загуби от Италия и Уругвай и вече са аут от Световното първенство още преди последния си мач от група "D" срещу Коста Рика.

Извън кръга на шегата допуснатият гаф има своето донякъде разумно обяснение. Изборът на подходящи снимки на английските национали е бил поверен на китайска компания, подвизаваща се в графство Дорсет в Югозападна Англия.

Компанията от своя страна се е доверила за подбора на снимки на млад работник, който се е оказал по-голям ръгби фен, отколкото футболен. Момчето е използвало търсачката на Google, изписало е името на английския футболист Смолинг и е запаметило първата снимка, която би отивала на чаена чаша.

В резултат на решението му компанията постави върху чашата си 44-тия президент в историята на САЩ вместо защитника на Манчестър Юнайтед и допусна вече световноизвестен гаф.  

Ако имате какво да кажете на тема "Мондиал 2014", може да го направите в новата игра на OFFNews! Направете видео коментар и го качете в OFFTube и може да спечелите Sony Xperia M и Sony Xperia Tablet Z.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!