Зимната ваканция се удължава в София и още няколко области

OFFNews 08 януари 2017 в 13:50 23083 0

Снимка graffart.eu

32-о СОУ в София.

Във връзка със студеното време, прогнозата за оранжев код в София и недостигнатите необходими температури в класните стаи в много училища, се удължава зимната ваканция на учениците на територията на Столична община, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Прогнозата за София за 9 януари 2017 г. е за минимални температури между минус 17 и минус 20 градуса, с максимални минус 13 градуса, според НИМХ.

Замерванията на температурата в класните стаи от днес са показали, че в някои училища температурата е под изискванията. Замерванията продължават всеки ден, като при нужда и сряда, 11 януари, ще бъде обявена за неучебен ден в София.

От 9 до 11 януари няма да има учебния занятия и в областите Кюстендил, Габрово, Пазарджик, Силистра, Монтана и София-област, както и общините Благоевград, Димитровград, Хасково, Тополов град, Луковит, Стражица и Стамболово, Марица, Садово и Стамболийски, предава "Дарик".

Заради грипна епидемия в цялата Ямболска област също има тридневна ваканция до 11 януари включително.

На 9 и 10 януари няма да се учи и в област Стара Загора, общините Велико Търново, Враца, Мездра, Роман, Криводол, Борован, Хайредин, Тетевен и Угърчин. Два дни няма да отварят училищата и в хасковските общини Минерални бани и Свиленград.

Кметовете на всички общини от област Перник също разпоредиха ваканция до 10 януари включително. Два дни е допълнителната ваканция в пловдивските общини Карлово, Лъки и Асеновград.

В община Добрич няма да ходят на училище от 9 до 11 януари включително, а в Тервел и Шабла - на 9 и 10.

В общините Сливен, Троян, Симеоновград, Дългопол, Нова Загора, Твърдица и Котел неучебен засега ще бъде само 9 януари (понеделник).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови