Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Жители на смолянско село бойкотират изборите заради мечка

OFFNews 05 октомври 2014 в 15:10 6162 2

Мечка.

Снимка Wikimedia.

Мечка.

Хората от чепеларското село Забърдо заплашиха, че ще бойкотират изборите, ако проблемът, който имат с една мечка, обитаваща района, не бъде решен, съобщи БНР.

Жителите са възмутени от това, че властите не вземат никакви мерки, за да се справят с продължаващия проблем с нападението на мечки над хора и животни там.

"Нито един глас от Забърдо нема да издеме, докато не са тоя проблем реши. Мене на 2 пъти щеше да ме ликвидира. Една мечка е по-ценна от един човешки живот? И колко животни – 16 прасета, крава, кон, 60 овце. Това са разходи за хората", заяви жител на Забърдо.

Негови съселяни заплашиха, че ще блокират пътя Смолян-Пловдив, за да могат "да я утрепят тая мечка". Те заявиха, че няма партия, за която да гласуват.

"Нема да гласуваме, как ще гласуваме, за кого ще гласуваме, всичко ще трябва вратите да се горят, когото се избере, да се утрепе, живи да се погребат до един, как ще гласуваме, стига с това гласуване, нема да се гласува", разпалено коментира жител на Забърдо.

Забърденци показват способност да се справят и със забраната за продажба на алкохол в дните за размисъл и гласуване.

"Аз, като смятам да пия, ще си взема от предишния ден и няма да ида да гласувам, и ще се напия, и 'айде", каза един от тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews