Жена твърди, че е дала 90 000 лева на представяща се за ходжа 20-годишна

Освен парите 20-годишната 'ходжа' получила златни пръстени, 17 шоколада и две бутилки уиски

OFFNews 26 януари 2024 в 10:05 19358 2

 Малина Минчева

Снимка Стопкадър: Нова ТВ

20-годишната ''ходжа''

Жена твърди, че е дала 90 000 лева на представяща се за ходжа 20-годишна, която обещала, че ще развали родови проклятия, предаде Нова ТВ. 

Случаят е от град Игнатиево до Варна. Този път има направени парични преводи, които могат да бъдат доказани. Причината е, че потърпевшата пази платежните нареждания. 

Въпросната "ходжа" е признала пред полицията, че е получила около 40-50 хиляди лева от въпросната жена, но като финансова помощ, а не за разваляне на магии.

Потърпевшата е имала здравословни проблеми, като майка ѝ е била на легло, а мъжът ѝ се е отдръпнал. Освен това е имала проблеми с децата си. Затова се свързала с "ходжата". 

"Ходжата" пуснала обяви във Facebook и Instagram и твърди, че разваля магии. Нейната жертва обаче никога не я е виждала на живо. Малина Минчева, която се представя за ходжа Шерифе, и майка ѝ отричат обвиненията.

Така наречената ходжа се рекламира в социалните мрежи и сайтовете за обяви, като твърди, че разваля родови проклятия, помага да се отключи каналът на богатствата, връща любими хора, разваля "зло око" и изгражда огнени защити от магически нападения за цял живот. Работи само онлайн и твърди, че има две секретарки.

Жертвата на Минчева е от София. "Бях отчаяна, нищо не вървеше. Майка ми падна и претърпя тежка операция, с мъжа ми се бяхме отдалечили, децата като че ли също имаха някакви проблеми", казва тя.

По телефона представящата се за ходжа ѝ открила черна магия и родово проклятие и казала, че членовете на семейството били настъпили мъртвешка вода в дома си.

Ходжата обяснила, че има офис София, но не може да се срещне с жената, тъй като много пътува. Открива, че жената има "черна магия" и "родово проклятие". Казала още, че жената ще легне на легло и нито един лекар няма да може да установи какво ѝ е. Ходжата поискала 360 лева за разваляне на магиите. 

20-годишната открива още една магия - на сина на потърпевшата. Трябвало да се набива камилски кокал от Турция, като били нужни 19 950 лева. Накарала жената да ги увие във фолио, да ги прати по куриер и да унищожи документите. Освен тях "ходжата" поискала 17 шоколада и две бутилки уиски. В куриерската фирма жената казала, че изпраща детски играчки за подарък. 

След получаване на парите гадателката поискала още 38 000 лева за избавяне от зли сили. Тогава потърпевшата изпратила и златните си пръстени. От началото на август 2023 г. до началото на януари 2024 г. измамената е направила 31 парични превода, като 29 от тях били на Малина Минчева и два - на Митко Атанасов. 

Общо "ходжата" получила 90 000 лева. 

Очаква се Районната прокуратура във Варна да определи наблюдаващ прокурор и да се започне проверка или наказателно производство по случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

26.01 2024 в 13:47

Това на снимката травестит ли е? :–)))))))))))))
За 80% дебилите, няма да коментирам....

1000

1

DrLaxslax

26.01 2024 в 10:54

От този репортаж ме осени гениална идея. Това би бил много добърр начин за преброяване на най-големите глупаци.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика