Quantcast

Жена с магнитни лъчения спря влака Варна-Бургас

OFFNews Последна промяна на 09 юли 2014 в 12:31 27562 23

Влакът Варна-Бургас е бил спрян заради засечени от Гранична полиция силни магнитни лъчения.

Това се е случило миналия петък - 4 юли. Влакът е задържан повече от 1 час на гарата в Карнобат, след като детектори засекли лъчението. Служители на Гранична полиция направили щателна проверка на влака, за да установят източника на лъчението. В крайна сметка станало ясно, че това е жена, която се прибирала след процедури с ядрено-магнитен резонанс.

Жената била свалена от влака и била помолена от полицаите да продължи пътя си с автомобил.

От полицията потвърдиха за случая, като обясниха, че жената не е била задържана, както е тиражирано от медии. Поради съображения за сигурност полицаите помолили жената да слезе от влака, тъй като първоначално не била ясна причината за излъчването, засечено от нея.  

Рамките, с които Гранична полиция засякла лъчението, се използват предимно за проверка на товарни международни композиции, преминаващи по същата отсечка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.07 2014 в 21:53

Интересно, като са я свалили от влака, възстановили ли са й парите за билета? А ако тя не е имала пари за такси? Какво значи да продължи с кола? На автостоп ли да пътува? Или са й субсидирали таксито? Или полицаите са я закарали с патрулката?

10.07 2014 в 18:13

И тъпите прасета вместо да закарат жената, допълнително й условняват очевидно нелекия живот, който има..
A.C.A.B.

10.07 2014 в 15:08

от кога почнаха магнитните резонаси да облъчват ??това някаква нова технологи ли е за която ние не знамем, или писарят-журналист, не си е написал домашното, да провери има ли облъчване с ядрено магнитен резонанс ? отгоовора е 0 мили сиверта ....хахаха

10.07 2014 в 12:03

Sss, при Позитронно Емисионния Томограф (ПЕТ) а не РЕТ, (освен ако не си искал да го напишеш на латиница) облъчването е в пъти по слабо от колкото с обикновен рентген а използваните радиоактивни контрастни вещества са с нищожна доза радиация, да не говорим, че голяма част от тях се използват и в сцинтиграфията и в т.нар. от лаиците "цветни" снимки. ПРОСТО САЙТА СЛЕД КАТО СТАНА АРЕНА ЗА СКУДОУМНИТЕ ПИСАНИЯ НА НЕКАДЪРНИ ГРАФОМАНИ - ОНЗИ "НОЙЗИ", ФЕНЕРСКИ, СЪВСЕМ СЕ КОМПРОМЕТИРА И С ПОДОБНИ ИДИОТЩИНИ. ЗА СВЕДЕНИЕ - ПО ЖП РЕДОВНИ СЕ ПРЕВОЗВАТ ИЗДЕЛИЯ - ВКЛЮЧИТЕЛНО И СПЕЦИАЛНИ ТАКИВА -КОИТО СА МИНАЛИ ДЕФЕКТОСКОПСКИ ПРЕГЛЕД Т.Е СА БИЛИ ОБЛЪЧЕНИ В ПЪТИ ПО СИЛНО И ВЪПРЕКИ ТОВА - В РАМКИТЕ НА БЕЗОПАСНОТО ЛЪЧЕНИЕ! ТРЪБИ ЗА НХК И ТРЪБОПРОВОДИ, ОРЪЖЕЙНИ ЦЕВИ И ДУЛА, СЛОЖНИ ОТЛИВКИ... И НИКОГА, АМА НИКОГА НЕ САМО НЕ Е ИМАЛО ОСТАТЪЧНА РАДИАЦИЯ В КАКВИТО И ДА Е ОПАСНИ ГРАНИЦИ - НЕ ПО ОПАСНА ОТ ФОСФОРЕСЦИРАЩИТЕ ЦИФЕРБЛАТИ НА НЯАКОИ СЪВЕТСКИ ЧАСОВНИЦИ :))))

10.07 2014 в 08:34

Взели са и парите качили са я на влак и са я оставили на пътя.Браво господин полицай взехте парите на жената и искате още да и земете...

09.07 2014 в 20:15

Има изследвания с радиоактивни контрастни вещества...
На изхода на гара Бургас от няколко години има датчици за радиоактивно излъчване, заради влаковете със скрап, където често попада и някой отпадък от такова оборудване.
От няколко месеца, временно, всички пътнически влакове минават през тези датчици.
Новината е разкрасена, но такъв случай наистина има.

09.07 2014 в 20:06

Вероятно става въпрос за PET скенер. В тези случай обаче лъчението е радиация, а не магнитно. При магнитния резонзнс няма остатъчни лъчения. Вземете се в ръце!

09.07 2014 в 17:20

Не знам как да нарека тази "новина" - 100% лъжа и/или 100% проява на потресаващата неграмотност на българските журналисти, действащи по правилото "добра е само лошата новина"
За тяхна информация - томографите, работещи на принципа на ядрено-магнитния резонанс са напълно безвредни. Твърдението, че пациента генерира колосални електромагнитни и "ядрени" излъчвания, след процедурата, е просто глупост в особено големи размери.