Засипват кратера на бул. "Черни връх" до понеделник

OFFNews 05 юни 2015 в 09:23 6111 2

Снимка Сергей Антонов

Кратерът, който се отвори вчера след пропадане на част от тротоара на столичния булевард "Черни връх", ще се ремонтира до понеделник.

Тогава ще бъде освободено изцяло пътното платно, обеща инж. Иван Илиев от фирмата, която работи по изграждането на втория метродиаметър, по Нова тв. 

„Снощи до 2.00 часа успяхме да завършим основните работи по тампонирането, предстои да направим армирана плоча, да облечем комуникации в кожух и в неделя ще започнем насипите за строителната конструкция”, обясни той.

От „Метрополитен” твърдят, че в близост до мястото, където се отвори огромна дупка, няма тунел на метрото.

Проверка на дирекция „Контрол по строителството“ към Столичната община установи, че стар канал, който не се използва от години, е причина за пропадането на бул. „Черни връх". 

Екипът от експерти на „Софийска вода“ АД завърши проверката си на мястото на пропадането на тротоар на бул.“Черни връх“ и ул.“Орел“. Мястото е обследвано и с камери от специализирания отдел „Канализация“ на дружеството. Няма открито действащо или действало в миналото канализационно съоръжение, съобщиха обаче от компанията. Спреният етернитов водопровод през 2010 г., при изпълнение на проект по програма ИСПА, е сух и не може да е причина за възникналото пропадане, твърдят още от "Софийска вода". 

Огромна дупка погълна вчера част от тротоара и част и пътното платно на бул. "Черни връх" в района на завод „Витоша”. Млад мъж е оцелял по чудо, тъй като бил в района точно при пропадането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!