Започва делото за падналия асансьор с бременни жени в "Майчин дом"

OFFNews 28 март 2014 в 07:47 3622 2

Четири години след инцидента, при който падна асаньор в болница "Майчин дом" с бременни жени в него, делото тръгва в съда. 

На 2 март 2010 г. 12 души, включително 9 бременни жени, пострадаха при инцидента. Асансьорът е бил за 6 души, а в него се качили 12, което довело до пропадането му от 4 до 1 етаж, като се заклещил между етажа и мазето. Всички, возили се в асансьора, се отърваха само със счупени крайници. 

Софийският районен съд ще разгледа днес делото срещу четирима души - техника, който се занимавал с поддръжката на асансьора, и длъжностни лица от болницата. 

Те ще отговарят за немърливо изпълнение на задълженията им, поради което са настъпили средни телесни повреди на две и повече лица. Прокуратурата е предложила четиримата да бъдат освободени от наказателна отговорност и ако бъдат признати за виновни от съда, ще получат административно наказание „глоба”, в размер от 1000 до 5000 лева.

Една от бременните жени, пострадали от пропадането на асансьора, беше осъдена да плати разноските по делото и заедно с останалите пътници беше обявена за виновна за злополуката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!