Започна подготовка за ремонта на бул. "Витоша"

Владислава Тричкова Последна промяна на 25 март 2015 в 11:03 3044 5

От днес започва подготовка за ремонта на бул. "Витоша", съобщиха от Столична община за OFFNews.

На столичния булевард в момента има екипи, които ще демонтират релсите и ще заградят обекта, който ще се ремонтира. След като приключат тези подготвителни дейности се очаква да започне и същинската дейност.

В началото на април трябва да започне ремонтът от третия етап на бул. "Витоша". Точна дата не може да се каже, тъй като всичко зависи от климатичните условия.

Този етап включва участъка от ул. „Солунска” до ул. „Алабин”, който е към 7 150 кв.м. 

По проект от ул. „Солунска” до ул. „Алабин”, са оформени две зони със сроден, но индивидуален облик. Те трябва да се третират с едни и същи материали на настилките, да са с еднакви като дизайн детайли на уличното осветление, както и да се работи по общи принципи на озеленяването.

С ширина около 6,5-7 м. ще са тротоарите от двете страни на пешеходното платно. 

Пред входа на ритуалната зала "Триадица" пък ще бъде изграден фонтан. Това обаче ще стане след провеждане на конкурс.

Също така се очаква третият етап от булеварда да е по-богато озеленен от предходния. Тревните площи ще бъдат оформени с храсти и цветя, а допълнително ще се разположат групи с декоративни кашпи със сезонни цветя.

Ремонтът трябваше да приключи до края на миналата година, но заради жалба, подадена от общинската фирма "Софинвест" на 1 август 2014 г. до Комисия за защита на конкуренцията срещу Столична община, той се забави. Жалбата е свързана с втората обособена позиция от поръчката - за консултантски услуги. 

На три етапа е разделен ремонтът на бул."Витоша", като всеки от тях може да се ремонтира и въвежда в експлоатация самостоятелно.

През 2012 и 2013 г. бяха приключени първият и вторият етап от обекта – в участъка от бул. „П. Евтимий” до ул. „Солунска”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.03 2015 в 14:50

Лошото на вече ремонтирания участък е че е извършен с нискокачествени материали и лошо изпълнение и пак е за ремонт - разкъртени плочки, в горната част до Патриарха плочките побеляват все едно са мръсни и др. Но така е - нали искаме евтино да ни излезе. Дано новият участък стане европейски, каквито са новите метростанции.

25.03 2015 в 11:55

Оп и отново фирмата е на ДПС браво на Лили или Фандъкова. Послушни за порции.

25.03 2015 в 11:36

Лошото е, че премахнаха велоалеите и че има няколко заведения, които доста нагло завземат булеварда с масички.

25.03 2015 в 11:29

Не знам какво лошо има на ремонтирания булевард. Според мен освен фонтана, абсолютно всичко е за 6 и си е шаренко !

25.03 2015 в 11:16

Едни и съши материали на настилката, рабирай унипавенца.