ВМРО иска да спре строеж в Орландовци

OFFNews 28 юли 2017 в 15:21 2078 0

Да се спре строеж в столичния квартал "Орландовци", настоява общинския съветник от ВМРО в СОС Димитър Антов.  

Той е изпратил писмо до кмета и главния архитект на София, до кмета и главния архитект на район „Сердика“ и до началника на РДНСК. Антов настоява за спиране на строежа и на ул. "Христо Батанджиев" и иска да му бъдат предоставени документи – строителни разрешения, съгласие от съседи и др., с които е позволено да бъде извършен.

Съветникът е обезпокоен, че предназначението на обекта ще бъде смесено, „за да може на това място да се появи новия молитвен храм, прикрит зад магазин или склад за обувки, какъвто случай имаме вече в столичния квартал „Люлин“, дава пример той. 

Антов настоява за проверка за истинността и целостта на всички строителни книжа и проверка дали отговарят на изискванията от Закона за устройство на територията.

В писмото се казва: 

Настоявам за спиране на строежа в квартал „Орландовци“ на ул. „Христо Батанджиев“ № 28 (ъгъла с улица „Съзнание“), до пълна проверка на документите за строеж.

Моля да се направи проверка за истинността и целостта на всички строителни книжа. Нека стриктно да се проследи дали тези книжа отговарят на изискванията от Закона за устройство на територията (ЗУТ) а именно: максималната плътност на застрояване, максималната интензивност на застрояване, минималната свободна дворна площ, начина и характера на застрояване, линиите на застрояване, конкретното предназначение, допустимите дейности и допустимото застрояване.

Обезпокоен съм, че предназначението ще бъде смесено, за да може на това място да се появи новият молитвен храм, прикрит зад магазин или склад за обувки, какъвто случай имаме вече в столичния квартал „Люлин“. 

Също така настоявам да бъдат проверени подписите на съседите, дали съгласие за строежа. В качеството си на какви са се подписали те, дали са собственици или са наематели и ако са наематели, дали имат писмено разрешение от собствениците да подписват такива документи?

Моля да ми бъдат предоставени всички документи, отнасящи се до този строеж.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Можеше ли да спасим убитата Силвия?