ВМРО даде Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния флаг

OFFNews 25 юни 2024 в 12:27 2231 3

Мила Роберт

Снимка Скрийншот/ Инстаграм

Мила Роберт на концерта на "София прайд"

Националният младежки комитет на ВМРО сезира прокуратурата заради "публичното и демонстративно поругаване на българския трикольор по време на "София прайд". От движението визират действие на певицата Мила Роберт. Тя участва в концерта на "София Прайд", където беше облечена в къса рокля с трибагреника. Малко по-късно я съблече и хвърли на земята. Под тоалета си певицата носеше същия модел рокля с цветовете на ЛГБТИ флага.

Тази нейна постъпка предизвика вълна от негативни коментари в социалните мрежи. 

"Конкретно, около 19:28 ч. (3:29:25 от живото излъчване във Фейсбук страницата на мероприятието), тя се появява на сцената, облечена в знамето, след което го съблича и демонстративно го захвърля на земята пред множеството присъстващи и по време на живо излъчване. Тези действия продължават около 35 секунди (в диапазона 3:29:50 до 3:30:05 от живото излъчване във Фейсбук)", обясняват от младежката организация на ВМРО.

За поругаване на националните символи е предвидено наказание до 2 години затвор и 3000 лв. глоба.

"България е моят дом. България е дом и на стотици хиляди ЛГБТИ хора. Изпълнението ми на "София Прайд" и смяната на сценичния ми костюм целеше да вдъхне увереност на присъстващите за това, че имат нашата подкрепа и разбиране и да привлече вниманието на обществото към проблемите на ЛГБТИ хората. Те са български граждани и са обект на всекидневни обиди и заплахи", написа в своя позиция в профила си във Фейсбук Мила Роберт.

Тя казва още, че хиляди млади и талантливи хора емигрират всяка година, защото не се чувстват в безопасност тук и това е проблем, за който трябва да говорим. Тя посочва още, че ако обидите и заплахите към нея са цената, която трябва да плати за това, че привлича внимание към тази важна за обществото тема, то е готова да я плати.

"Нека сме наясно, че има хора, които живеят с обиди и заплахи всеки ден. Нека говорим затова - защо в България хомофобията е толкова разпространена? Защо отказваме да приемем "различните", които са също толкова хора, колкото и "нормалните"?, пише още певицата.

"Аз обичам България, живея и работя тук, въпреки агресията. Вярвам, че сме на тази земя, за да си прощаваме. Затова искам извинение от всички, които са били обидени от моето изпълнение по време на София Прайд. Да, не трябваше да оставям роклята на земята, не съм целяла да бъде жест на неуважение и ако мога да върна времето назад - бих я сгънала прилежно", завършва Мила Роберт.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    628

    3

    user4eto

    25.06 2024 в 13:59

    Нека да си припомним, как флага изработен за пилона на резидента, бе позорно хвърлен на земята, преди да бъде осветен.
    Къде бяха псевдо националистите тогава, когато хората се възмущаваха от тази безобразна небрежност?

    7625

    2

    Trabajo

    25.06 2024 в 13:37

    МВРО са жалкари и доносници.

    А разни публично изявяващи се хорица (и всички хора, въобще) е добре да знаят и спазват заръката на Остап Бендер:
    "Наказателният кодекс трябва да се уважава".

    145

    1

    Джендо Джедев

    25.06 2024 в 13:17

    За ВМРО май това е единствения начин да покажат, че са живи, макар и в будна кома.