Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Владимира Янева с обвинение за разработката ”Червеи”

Ивайло Анев 07 май 2015 в 17:20 3870 3

Снимка БГНЕС

Владимира Янева

Два месеца след като беше отстранена от поста на председател на Софийския градски съд, Владимира Янева беше обвинена заради аферата със СРС-та "Червеи", съобщи БНР.

На Янева е наложена най-леката мярка за неотклонение "Подписка".

По думите на нейния адвокат Трендафил Трендафилов тя е обвинена за издаване на незаконни разрешения за експлоатация на iпециални разузнавателни средства

В края на март министърът на правосъдието Христо Иванов внесе във ВСС ново предложение за дисциплинарно производство срещу Янева. Обяснението му бе, че министерството разполага с нови материали за разрешени още СРС-та по разработката „Червеи”. Срещу нея обаче не бе образувано производство. 

Скандалът с разработката започна след като депутатът от Реформаторския блок ген. Атанас Атанасов разкри, че по времето на правителството на Пламен Орешарски е имало разработка "Червеи", по която в продължение на 300 дни са подслушвани, следени и снимани участници в протестите срещу кабинета.

Припомняме, че бившият директор на служба "Сигурност" в МВР Тодор Костадинов стана първият обвиняем в делото, по аферата "Червеи". Прокуратурата му повдигна обвинение в съставяне на документи с невярно съдържание, за които се смята, че са дали основание да стартира разработката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews