Витоша ски ще обжалва заповедта за ремонт на стария лифт до Копитото

OFFNews 26 април 2022 в 11:53 1720 0

Снимка Архив

„Витоша ски" АД ще обжалва заповедта за ремонт на стария лифт до Копитото, съобщиха от дружеството. 

Столична община въз основа на извършена от нея експертна оценка стигна до нашия извод - Кабинкова въжена линия „Княжево - Копитото“ не може да бъде ремонтирана, за да заработи. Тя трябва да бъде изградена отново с нови лифтови станции, нови фундаменти и нови стълбове. Това за пореден път доказва нашата теза, че не може да върнем към живот морално остарели и амортизирани съоръжения, защото първо те няма да бъдат безопасни за хората, и второ никой не иска да ползва архаична техника, съобщават в позиция до медиите от „Витоша ски“ АД. 

Ние не един път заявяваме нашата готовност да започнем веднага подмяната на остарелите съоръжения, стига да имаме законовата възможност за това. На всички вече е ясно, че действащият Закон за горите създава тази невъзможност. Призоваваме кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет ясно и точно да формулираме законовите пречки и съвместно да апелираме към законодателната власт за спешни промени, за да можем да имаме лесен, модерен и безопасен транспортен достъп до най-обичаната от столичани планина Витоша. Тезата, че ние можем, но не искаме да извършим подмяната на съоръженията, е несъстоятелна. 

За пореден път е издадена заповед за ремонт на старото съоръжение - лифт „Княжево - Копитото“, която е незаконна и ние ще я обжалваме пред българския съд. Това го правим не от страст към съдебни спорове, а с ясното съзнание, че законите са над всичко. Надяваме се здравият разум да надделее и всички да се обединим за решаване на проблемите, а не да прехвърляме проблема от една институция на друга, защото това не е в интерес на хората, допълват от “Витоша ски“ АД. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови