БСП се обяви "против" санкциите срещу Русия

OFFNews 26 март 2014 в 09:45 3314 10

Янаки Стоилов

Снимка БГНЕС

В декларация на парламентарната група, прочетена от депутата Янаки Стоилов, БСП се обяви "против" санкциите на ЕС срещу Русия.

"Не е достатъчно да бъдем резервирани към налагането на икономически санкции, трябва да поддържаме позицията такива санкции да не се налагат, тъй като те ще доведат до икономически последствия за страните на ЕС и ще засегнат реализацията на енергийни проекти", каза Стоилов.

Депутатът заяви, че българският парламент е трябвало да излезе с по-категорична и по-балансирана позиция от тази, изготвена на КСНС в началото на седмицата.

"Отдаваме приоритетно значение на постигането на трайна стабилизация в Украйна и недопускането на нови прояви на насилие, като се урегулират всички въпроси. Не приемаме подкрепата от външни сили на екстремистки групи в Украйна при смяната на властта. Обявяваме се "срещу" засилването на крайни националистически, крайно десни и неофашистки групи в Украйна. Последствията в България от влошаване ситуацията в Украйна и по икономически причини, и заради българската общност там ще са по-тежки, отколкото за други страни в ЕС", пишат в позицията си социалистите.

От БСП не пропуснаха да споменат между редовете и изявите в чужди медии на президента Росен Плевнелиев.

"Това, което се говори от български политици пред чуждите медии, повече се чете от българските граждани. В този смисъл трябва да имаме постоянна и последователна позиция", пишат БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!