Quantcast

Костов: Санкциите крият повече рискове за Русия, отколкото за Европа

OFFNews Последна промяна на 28 март 2014 в 22:47 5087 11

Иван Костов

При евентуални санкции срещу Русия - заради анексирането на Крим - Москва ще пострада много повече, отколкото Европа. Това каза бившият министър-председател Иван Костов в предаването "Панорама" на БНТ.

Той подчерта, че ситуацията все още не може да се нарече „студена война“, но анализите сочат, че това е по-вероятният сценарий.

„Може би не такава студена война, каквато познаваме от миналото, но във всички случаи, двете страни трудно ще намерят компромис от позициите, които са заели“, уточни Костов.

Според него има и значително объркване в представите на хората и компетентните наблюдатели за това какъв е проблемът, който се задълбочава пред очите ни. „Путиновата аналогия с Косово, е абсолютно несъстоятелна за демократичен човек. Там имаше опит за насилствено прокуждане на над милилон косовари от родните им места“, заяви Костов.

Той изрази мнението си, че Европа е най-голямата икономическа сила в света, най-богатата, с най-големия пазар, с най-многото ресурси, с модерни технологии, способна да се адаптира към променяща се среда.

По отношение на позицията на страната ни в конфликта Костов коментира, че българският политически елит, в лицето на КСНС, е заел коректна съюзническа позиция, „но тази позиция не е достатъчно силна за страна, изложена на големи рискове“. В същото време оцени икономическите рискове за България като силно надценени и изопачени.
Той препоръча България да е единна и всичките й институции да са колкото се може по-сплотени около тази позиция.

Според него разделението на българското общество на русофили и русофоби нанася огромна „нова цепнатина“, от която то няма нужда. Костов изрази и мнението си, че разделението подронва доверието в институциите и в основните партии, а някои могат да понесат дори поражение на изборите, ако не успеят да се справят с това предизвикателство.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.04 2014 в 23:27

Костов направи голям кръг и пак се завъртя около мазната баница,направи си пластична операция лицето му стана бяло,като негъра Майкъл Джексън,присадиха му кожа от гъза на белия вожд Волен Сидеров

30.03 2014 в 01:43

Г-н Костов има една приказка "няма ненаказано добро" а аз ще добавя и няма не отблагодарено зло. Всичко ще си получите във време обратно с мярка вие и кръга от хрантутеници и майко продавници около ви. Надявам се все пак да се отървете от тази горчива чаша защото ще е твърде горчива за всички ви продажници.

29.03 2014 в 21:28

вари го печи го по-алчен от костов няма.Греховете му са много,ще остане в историята,като убиецът на синята идея,разсипал икономиката изпълняващ ран ът програмата,обрекъл родителите ни на мизерия,докато си говори с теменужките.
Един файтон реститути гласуваха,за него.


Кристиана Вълчева и Валя Червеняшка се чувстват предадени от много хора в България. Сред тях били Надежда Михайлова и Иван Костов. Когато сестрите се върнали в България, двамата не само, че не се срещнали с тях, но дори се направили, че не ги познават, обясни Валя.

„Срещнахме Надежда Михайлова, вървеше на улицата, видя ни, обърна се и отиде на другия тротоар. Малко по-късното се случи и с Иван Костов, с него се засякохме в телевизия, той ме погледна и нищо не каза

29.03 2014 в 21:18

България има такъв невероятен политик, икономист, държавник, Иван Костов.... Как е възможно да го отричаме, сигурно наистина има нещо сбъркано.
Жалко за нас...

29.03 2014 в 19:48

Единственият български министър-председател, който е успял да осигури извеждане на страната от критичната ситуация, в която другите политици все я вкарват, който е предприел радикални реформи и е осигурил поемането на курс, от който никой вътрешен фактор не може да я отклони. Истински политик! Е как ще се хареса на кибиците

29.03 2014 в 11:14

Вари го, печи го, Костов си остава най-умният политик на прехода. Слушах го снощи с огромно удоволствие. Бойко Василев също е много интелегентен и диалогът между двамата беше забележителен и много интересен. След махленското ниво на индивиди като Мая Манолова, подобен тип говорене е мехлем за изтерзананите уши и ум на десния човек.

29.03 2014 в 10:25

БГА Балкан *** БГА Балкан *** БГА Балкан

29.03 2014 в 10:23

Тоя цървул как смее да се показва !!!

29.03 2014 в 09:44

Без да е идеален, Костов е много, много прав.
На светлинни години напред пред жалките подобия в настоящото НС -качествена разлика.

29.03 2014 в 09:16

Национален предател!