Видове детски столчета за хранене и какво да очаквате от тях

OFFNews 30 май 2022 в 09:00 1274 0

детски стол

Снимка pixabay

Стол за хранене

Високият стол за хранене е толкова удобен, че се превърна в почти задължителен аксесоар при отглеждането на бебето. Ако тепърва Ви предстои да избирате стол за хранене и не сте сигурни какво да очаквате от избора си, следващите редове са за Вас. Те ще Ви ориентират в това какви видове столчета се предлагат на пазара и какво да очаквате от всеки от тях.

Дървен стол за хранене

Високите столчета от дърво отново се върнаха на мода, тъй като пасват перфектно на модерния стил на обзавеждане, залагащ на естествените материали. Тук вариантите са много. Класическият модел представлява стандартен, много стабилен стол. Има и такива, които предлагат съвременни екстри, като регулиране на височината, промяна на наклона на седалката и сгъване.

На българския пазар се предлагат и многофункционални дървени столове, съставени от две части – масичка и обикновено детско столче. Те може да се използват за игра, но и да бъдат сглобени заедно в стабилен висок стол за хранене.

Неудобство на тези столове е, че може да са доста тежки. Но те са стабилни и удобни за детето и ако имате възможност да ги оставяте постоянно до масата, те са наистина добър избор.

Стол с пластмасова или метална рамка

Столовете с пластмасова или метална рамка са по-лек вариант и утвърдените производители полагат усилия да ги направят достатъчно стабилни, че детето да не успее да ги преобърне. Тези столове са сгъваеми, а понякога имат и колелца, което ги прави удобни за съхранение, когато детето не се храни. Освен това са много лесни за почистване.

Многофункционален стол за хранене

Някои седалки за бебета са многофункционални. Освен като люлки, преносими кошчета или детски център за игри, те могат да се ползват и като столове за хранене, след като се прикачат върху специална висока рамка, част от комплекта. Обикновено те имат опция за регулиране на наклона, отделяща се масичка и колелца. Такова столче ще Ви спести купуването на няколко отделни бебешки аксесоара и ще заема много малко място у дома.

Преносим стол за хранене

Преносимите столчета за хранене се монтират върху обикновен трапезен стол. Един от вариантите представлява твърда седалка, която се прикрепя към седалката и облегалката на обикновения стол, за да осигури на детето нужната височина. Разполагат и със собствена масичка, която служи като подложка за хранене. Друг вариант преносими столове за хранене са моделите, изработени от плат, които представляват своеобразни меки джобове-седалки, в които детето може да седи обезопасено. Те също се монтират върху обикновените столове, но без да осигуряват по-голяма височина. За сметка на това са изключително компактни и лесно можете да ги пренесете буквално навсякъде – в ресторант, на вила или на гости.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика