Ексклузивно Загиналото бебе в прегръдките на майка си в Одеса е българче

Весела Лечева смени ръководствата на "Академика 2011" и "Сердика спортни имоти" заради разлики във вижданията

OFFNews 25 август 2022 в 18:41 1657 0

Весела Лечева

Снимка БГНЕС

Весела Лечева

Със заповед от четвъртък министърът на младежта и спорта Весела Лечева е освободила от длъжност изпълнителния директор и членовете на Съвета на директорите на „Сердика спортни имоти“ ЕАД и е назначаила ново ръководство. Решението на принципала за промени в ръководните органи е подадено в Агенцията по вписвания, съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

За нов изпълнителен директор на „Сердика спортни имоти“ ЕАД е назначена Александра Левянска. Тя е магистър по „Национална сигурност“. Левянска е член на Съвета на директорите на „Сердика спортни имоти“ ЕАД от основаването на дружеството до май 2022 г., сочат в справка от министерството.

Георги Георгиев е назначен за член на Съвета на директорите на „Сердика спортни имоти“ ЕАД. Завършил е НСА, има 12 години стаж в структурите на НСБ ЕАД като ръководител на „Спортпалас“, Национален стадион „Васил Левски“ и НСК „Диана“.

Валентин Йорданов е назначен за член на Съвета на директорите на „Сердика спортни имоти“ ЕАД. Магистър по информатика от УНСС. Бил е програмист, проектант и ръководител проекти в НИИ. С дълъг опит в системата на МВР, където работи в борбата с икономическата престъпност.

Със заповед № PД-09-764/25.08.2022 г. министърът на младежта и спорта Весела Лечева освобождава от длъжност изпълнителния директор и членовете на Съвета на директорите на „Академика 2011“ ЕАД и назначава ново ръководство. Решението на принципала за промени в ръководните органи е подадено в Агенцията по вписвания.

За изпълнителен директор на „Академика 2011“ ЕАД е назначен Петър Петров. Магистър по счетоводство от УНСС. Бивш финансов директор в частния сектор. Член на Съвета на директорите на „Академика 2011“ ЕАД в продължение на две години.

Траян Танев е назначен за член на Съвета на директорите на „Академика 2011“ ЕАД. Магистър по икономика от УНСС. Има богат опит в спортния мениджмънт при ръководенето на спортни комплекси и организиране на спортни събития.

Иван Терзийски е назначен за член на Съвета на директорите на „Академика 2011“. Магистър по „Стопански и финансов контрол“ и „Защита на националната сигурност“. С богат опит в управлението на спортни имоти, ръководител на МСЗ „Арена Армеец“ София от 8 години.

„Сменям ръководните органи на двете дружества, защото имаме различни виждания за бъдещото развитие на спортната инфраструктура у нас“, съобщи министър Весела Лечева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови