Вече 'имаме късмет': Търговският регистър заработи изцяло

OFFNews 27 август 2018 в 15:57 3563 2

След като преди 17 дни Търговският регистър се срина, преди минути той заработи напълно.

Управляващите и Агенцията по вписванията даваха няколко срока за неговото възстановяване, но те не бяха спазени. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов обяви, че до 26 август регистъра ще заработи. "До края на седмицата ще имаме регистър, ако имаме късмет", каза тогава премиерът. Регистърът обаче беше напълно възстановен днес - с ден закъснение.

От по-рано през деня всички свързани с регистъра услуги вече бяха достъпни на място в агенцията и нейните регионални структури.

Очакваше се всички функционалности на регистъра, възможни чрез достъп до интернет, бъдат възстановени в 16 часа днес, но това стана с няколко минути по-рано.

Търговският регистър се срина напълно на 10 август. Официалното обяснение е, че това се дължи на дефектиране на четири диска с общо 25 терабайта информация.

Повече от две седмици след срива все още няма обяснение защо точно са отказали дисковете.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

27.08 2018 в 18:53

...бекъпите са били записани на "отказалите дискове"...невероятно,разтрисащо...как още функционира тази държава-това никой не знае...

11671

1

безпартийна

27.08 2018 в 18:00

Няма много обяснения. Не само защо са отказали тези 4 диска. А защо копията с данни са пак на тези 4 диска. И след като те са отказали, кой гарантира, че цялата информация е възстановена. И кой разработи така системата на ТР. И кой ще понесе отговорност. Това с оставката на кухата лейка Даскалова въобще не върши работа. Появи се нова такава.